Avion aflat în zbor, întors pe aeroportul de unde decolase din cauza restricţiilor anti-COVID-19

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

În drum spre China, un zbor Delta revine în SUA din cauza noilor restricţii anti-COVID-19.

Compania americană Delta Air Lines a decis săptămâna trecută să cheme înapoi la Seattle un avion în zbor spre Shanghai din cauza noilor restricţii sanitare cerute la aeroport, atrăgându-şi critici din partea autorităţilor chineze, notează AFP, scrie Agerpres. 

"Pentru a respecta cerinţele de curăţenie de la Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong (PVG) care au fost emise de guvernul chinez la 21 decembrie, zborul 287 de la Seattle la Shanghai s-a întors la (Seattle) în timp ce se afla în drum spre (Shanghai)", a indicat un purtător de cuvânt al companiei într-un e-mail trimis AFP luni.

"Noile proceduri de curăţenie necesită o perioadă de timp considerabil extinsă şi nu sunt viabile pe plan operaţional pentru Delta", a adăugat el, fără a mai multe precizări legate de procedurile în cauză.

Plângere oficială pe lângă compania Delta



Potrivit presei chineze, mai mulţi pasageri s-au văzut la revenirea în Statele Unite cu teste COVID-19 perimate şi cu vize expirate, ceea ce a determinat consulatul chinez din San Francisco să înainteze o plângere oficială pe lângă compania Delta.

Mii de zboruri au fost anulate în ultimele zile de companiile aeriene din întreaga lume, numeroşi piloţi şi echipaje fiind bolnavi sau în carantină din cauza variantei Omicron a COVID-19, extrem de contagioasă.

Numeroase autorităţi au înăsprit, de asemenea, restricţiile, autorităţile chineze fiind deosebit vigilente în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de la Beijing, care încep în mai puţin de 40 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel