Avertizare meteorologică: Praful saharian acoperă România în următoarele 24 de ore

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Avertizare meteorologică: Praful saharian acoperă România în următoarele 24 de ore
Avertizare meteorologică: Praful saharian acoperă România în următoarele 24 de ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare puternică pentru România, cu privire la o masă de aer încărcată cu particule de praf saharian ce urmează să traverseze ţara în următoarele 24 de ore. 

Potrivit specialiștilor de la ANM, această masă de aer cu praf saharian va influența condițiile meteorologice în întreaga țară, cu efecte semnificative asupra calității aerului și fenomenelor meteorologice.

Masa de aer cu particule de nisip este așteptată să traverseze România începând de miercuri și până joi, după care va continua să se deplaseze către Marea Neagră și Ucraina. Conform meteorologilor, această masă de aer va aduce cu sine concentrații mai mari de praf saharian în regiunile sud-vestice, sudice și estice ale României. Este de așteptat ca praful să fie transportat de vânturi predominante sud-vestice, astfel încât impactul să fie resimțit în întreaga țară.

În timp ce praful saharian va afecta calitatea aerului, ANM a emis și avertizări meteorologice pentru intensificări ale vântului, care vor avea loc în paralel cu trecerea masei de aer. Aceste intensificări ale vântului sunt preconizate să afecteze cea mai mare parte a țării, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zonele montane se vor înregistra rafale ce pot depăși 60...70 km/h, conform Observator.

 

Precipitații semnificative în vestul, centrul și nordul României

 

În ceea ce privește precipitațiile, acestea sunt așteptate să fie semnificative, mai ales în vestul, centrul și nordul României. Cantitățile de apă pot ajunge între 10 și 15 l/mp, ceea ce ar putea favoriza topirea stratului de zăpadă în zonele montane. Astfel, condițiile meteorologice din aceste regiuni se vor caracteriza prin instabilitate și variabilitate.

De asemenea, ANM a emis avertizări cod galben de vânt pentru diferite regiuni ale țării. Aceste avertizări sunt valabile pentru intervale de timp diferite, în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie precauți și să respecte indicațiile și avertismentele emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru a minimiza impactul acestor condiții meteorologice extreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel