Autoritățile din Lombardia, Italia, au interzis oamenilor să bea apa de la robinet. Aceasta ar fi contaminată

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Autoritățile din Lombardia, Italia au interzis oamenilor să bea apa de la robinet. Aceasta ar fi contaminată / (Foto: Freepik)
Autoritățile din Lombardia, Italia au interzis oamenilor să bea apa de la robinet. Aceasta ar fi contaminată / (Foto: Freepik)

Autoritățile din regiunea Lombardia, Italia, au emis o interdicție surprinzătoare: oamenilor li s-a interzis să bea apa de la robinet în anumite zone, din cauza prezenței Norovirusului în unele apeducte. 

Această decizie a stârnit îngrijorare și confuzie printre locuitori, iar primarul din Ponte di Legno, Ivan Faustinelli, a subliniat că situația este departe de a fi clară și că există multe necunoscute în ceea ce privește contaminarea apei potabile, conform presei străine.

Incidentul a luat amploare în momentul în care două fete au fost spitalizate pentru gastroenterită acută, după ce au fost cazate într-un hotel din zona Tonale și au fost ulterior internate la spitalul Edolo pentru tratament. Situații similare au fost raportate și în alte zone din jurul Pasului Tonale, atât în provincia Brescia, cât și în Trento. Acest lucru a declanșat investigații amănunțite din partea ATS della Montagna pentru a determina cauza acestei epidemii aparente.

„Municipalitatea Ponte di Legno nu este în stare de urgență, chiar dacă există o problemă în zona Tonale", spune el.

 

O ordonanță a fost emisă pentru a interzice consumul de apă de la robinet în zonele afectate

 

Primarul Ivan Faustinelli a insistat că nu există o legătură directă între Norovirus și apa din Ponte di Legno și că problema pare să fie limitată la apeductul Tonale. El a subliniat că primele analize ale apei au fost efectuate pentru a verifica ipoteza unei răspândiri a virusului prin aer, având în vedere că nu doar Ponte di Legno sau Tonale au fost afectate, ci sute de alte zone din apropiere. Cu toate acestea, teste speciale au relevat prezența Norovirusului doar în apeductul Tonale, care este independent și alimentează o zonă restrânsă.

Faustinelli a dorit să clarifice că municipiul său nu se află în stare de urgență și că problema Norovirusului nu afectează direct locuitorii din Ponte di Legno, unde nu au fost identificate urme ale virusului în rețeaua de apă. 

"Sper ca problema să se rezolve în câteva săptămâni, înainte de vară, pentru că dacă acum nu este nimeni pe Tonale, vara se umple de turiști și dacă mai există Norovirus în apeduct ar fi o problemă.”, mai declară primarul.

Cu toate acestea, precauțiile sunt luate în serios, iar o ordonanță a fost emisă pentru a interzice consumul de apă de la robinet în zonele afectate. Autoritățile se angajează să efectueze toate investigațiile necesare pentru a identifica cauza exactă a problemei și să ia măsurile adecvate pentru protejarea sănătății publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel