Autocar AUR, implicat într-un incident: "A fost întinsă o bandă cu zimți în faţa noastră"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Alianța pentru Unirea Românilor / Facebook
sursa foto: Alianța pentru Unirea Românilor / Facebook

Un autocar al Alianței pentru Unirea Românilor a fost împiedicat să intre în regiunea transnistreană. Este vorba despre un autovehicul care transporta persoane implicate în campania electorală din Republica Moldova. AUR participă la alegerile parlamentare din Republica Moldova programate pe 11 iulie.

Reprezentanții AUR susțin că la intrarea în Transnistria în fața autocarului a fost pusă o bandă cu zimți. Incidentul a avut loc luni.

„Caravana AUR urma să ajungă luni în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, teritoriu ocupat de trupele ruse, însă accesul acesteia nu a fost permis, în fața autocarului fiind întinsă de separatiștii din așa-zisa ”vamă” de pe Nistru, de la Râbnița, o bandă cu zimți, menită să taie roțile. Alianța pentru Unirea Românilor va sesiza CEC în acest caz, având în vedere că nu i s-a permis desfășurarea campaniei de informare în condițiile legislației electorale”, au anunțat reprezentanții AUR.

De asemenea, reprezentanții AUR Moldova vor anunța incidentul tuturor instituțiilor importante din Republica Moldova.

„Solicităm CEC, dar și observatorilor internaționali, Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Moldova să ia atitudine și să asigure respectarea legii și drepturilor electorale pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fie că se cheamă regiunea transnistreană sau altfel. După ce a trecut Prutul, AUR va trece negreșit și Nistrul”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR din Republica Moldova.

Potrivit reprezentanților AUR „caravana merge din localitate în localitate în Republica Moldova pentru a prezenta programul și obiectivele partidului, candidații la alegerile parlamentare din 11 iulie, dar și avantajele Unirii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel