Trei români, arestați în Austria, pentru furturi în Italia. Prejudiciul creat se ridică la 10.000 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Polițiștii au arestat, marți dimineața, pe 19 aprilie, la Gratkorn,  trei cetățeni români. Bărbații sunt acuzați de furtul a trei autovehicule și că au dat mai multe spargeri în Italia. Valoarea prejudiciului este mai mare de 100.000 de euro. 

Centrul de cooperare polițienească din Thörl-Maglern a informat centrul de control provincial al Stiriei, marți, în jurul orei 8.30, că trei camionete mici, furate în Italia, se aflau pe șosea în zona Graz.

Mai multe patrule de poliție din Graz au reușit să urmărească două camioane. Ofițerii de poliție de la Inspecția Wiener Strasse au observat trei suspecți, care descărcau bunuri suspectate că au fost frate. Bărbații, cetățeni români de 22, 22 și, respectiv, 23 de ani, au fost  arestați, relatează  5min.at.

Biroul de Stat al Poliției Criminale din Stiria a preluat investigațiile. Ancheta a fost desfășurată în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Gratwein. Procuratura din Graz a dispus două percheziții domiciliare în Graz și Gratkorn.

 

Trei români, arestați în Austria, pentru furturi în Italia. Prejudiciul creat se ridică la 10.000 de euro

 

Criminaliștii au confiscat cheile de la camioanele furate, precum și alte bunuri: televizoare, aparate de cafea, chiuvete. Cu ajutorul polițiștilor din Thörl-Maglern și autoritățile italiene, s-a stabilit că toate obiectele confiscate pot fi atribuite unor spargeri în Italia. 

Camionetele furate au fost tractate de o companie. Polițiștii au găsit și o pereche de plăcuțe de înmatriculare italiene furate. „Există suspiciunea că autorii au comis infracțiuni în Italia, dar au depozitat temporar bunurile furate în Austria. Probabil că bunurile furate urmau să fie vândute în străinătate. Alte investigații sunt încă în desfășurare” a declarat unul dintre anchetatori.

Parchetul din Graz a dispus introducerea românilor la închisoarea Graz-Jakomini. De asemenea, este în curs de examinare o procedură de extrădare a celor trei români către autoritățile italiene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel