EXCLUSIV  Austria taie alocațiile copiilor români. Grapini: Nu este normal așa ceva

Bianca Ştefan |
Data actualizării: | Data publicării:

Austria cere tăierea alocațiilor pentru copiii care provin din țările mai puțin dezvoltate. Maria Grapini, prezentă la interviurile DCNews, a mărturisit că nu este de acord cu această inițiativă și că deja a pornit o interpelare către Comisia Europeană. 

Austria cere tăierea alocațiilor pentru copiii care provin din țările mai puțin dezvoltate. Maria Grapini a declarat la interviurile DCNews că nu este de acord cu proiectul de lege finalizat al Austriei. Europarlamentarul  a pornit o interpelare către Comisia Europeană.

''Am dat drumul la o interpelare pentru Comisie. În momentul în care am auzit de poziția Austriei, imediat am făcut această întrebare scrisă. Mă bucur că sunt eurodeputați care s-au solidarizat cu poziția pe care o am și eu, și anume că nu este normal să fie așa. Am primit mai multe scrisori de la cetățeni din Austria și mă oblig să duc acest mesaj la Comisia Europeană pentru că nu înțeleg cum poate să existe o asemenea decizie într-o piață unică, unde mobilitatea forței de muncă, a cetățenilor este garantată și cu mobilitatea merg toate, alocațiile pentru copii, indemnizațiile pentru copii, asigurările de sănătate.'', a declarat Maria Grapini. 

Asigurarea de sănătate, nerecunoscută în Austria

''Recent am primit o scrisoare de la Asociația Românilor din Austria în care se arată că românilor nu li se recunoaște asigurarea de sănătate din România când sunt în Austria și cea din Austria când vin în România. Cetățeanul european, indiferent de unde vine și unde este rezident, trebuie să aibă această mobilitate și cu el să aibă și aceste servicii care trebuiesc făcute pentru că dacă se îmbolnăvește, sigur că trebuie să se trateze într-unul din statele în care este atunci. Are o asigurare de sănătate plătită, trebuie să îi fie recunoscută pe teritoriul Uniunii Europene.'', a adăugat europarlamentarul Maria Grapini. 

VEZI RĂSPUNSUL AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel