Austria. Spital preferat de români în Viena. Pacienţii au prezentat afecțiuni agravate din cauza pandemiei

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un mare spital din Viena a primit, anul trecut, mai puțini pacienți români față de anul precedent, dar cazurile medicale au fost mai complexe. Afecțiunile s-au agravat atât din cauza pandemiei, cât și din cauza fricii pacienților.

Accesul îngreunat la servicii medicale esențiale, alături de amânarea vizitelor la medic, au avut un impact negativ asupra sănătății românilor în perioada pandemiei și au amplificat problemele medicale deja existente.

În acest context, majoritatea pacienților români tratați anul trecut la Wiener Privatklinik au prezentat afecțiuni agravate, care au necesitat investigații și îngrijiri medicale complexe acordate de medicii austrieci.

Anul trecut, spitalul respectiv a primit peste 950 de pacienți români, comparativ cu 1.100 anul precedent.

Deși numărul pacienților a fost în ușoară scădere, cazurile medicale au fost mai complexe decât anul precedent. Cauzele care au agravat starea de sănătate a pacienților au fost atât întreruperile generate de pandemie în sistemul medical din țară, dar și reticența de a accesa asistență medicală în această perioadă.

 

Pacienţii au prezentat afecțiuni agravate din cauza pandemiei

 

Per ansamblu, cele mai solicitate servicii medicale au fost cele de diagnostic și tratament oncologic, chirurgia sarcoamelor, chirurgia toracală, intervențiile de chirurgie cardiovasculară și intervențiile de chirurgie ortopedică.

„Unul dintre efectele pandemiei îl reprezintă perturbările la nivelul serviciilor de sănătate pentru pacienții cu afecțiuni netransmisibile și, în consecință, amânarea tratamentelor medicale necesare. Însă pe măsură ce diagnosticul este întârziat și problemele progresează, tratamentul devine mai complex, mai scump, iar în unele cazuri șansele unei recuperări complete sunt reduse. De aceea, mesajul nostru pentru pacienții români este să nu amâne gestionarea sănătății din cauza pandemiei. În timpul crizei de sănătate COVID-19, spitalul WPK a rămas deschis și am implementat toate măsurile necesare pentru ca pacienții să aibă acces în siguranță la serviciile noastre performante de diagnostic și tratament. Totodată, am venit în întâmpinarea nevoilor pacienților care nu au putut părăsi țara prin lansarea platformei noastre inovatoare de telemedicină”, a declarat Ema Hafner, directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al spitalului.

 

Spitalul, preferat de români

 

La începutul pandemiei, spitalul a lansat un centru medical virtual, unde persoanele doritoare pot beneficia de consultații video acordate de medici în peste 20 de specialități medicale și de manageri de caz vorbitori de limbă română, astfel încât întregul proces să fie unul facil.

Cele mai accesate servicii medicale online, anul trecut, au fost cele de reumatologie, psihiatrie, chirurgie, ginecologie, medicină internă, ortopedie, ORL, oncologie, second opinion radiologie.

Anual, Wiener Privatklinik primește aproximativ 4.000 de pacienți internaționali. Dintre aceștia, circa 40% sunt pacienți români, fiind urmați de cei ruși și ucrainieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel