Austria. Șofer român arestat, după ce a primit 100.000 de euro ca să ascundă 21 de migranți în remorcă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost arestat în Austria, după ce polițiștii au descoperit că a lăsat nu mai puțin de 21 de migranți să urce în remorca sa. 

Un șofer român în vârstă de 45 de ani a fost arestat în Austria, după a lăsat 21 de oameni să urce în remorca lui. Pentru acest "serviciu", românul a primit a primit aproape 100.000 de euro. 8 dintre ei au fugit și sunt acum căutați de polițiști.

Potrivit publicației oe24.at, incidentul s-a petrecut pe 17 august. În jurul orei 22:00, un apel la serviciul de urgență anunța că un număr mare de oameni au urcat într-un camion mic cu prelată, chiar înainte de plecarea acestuia dintr-o parcare din localitatea Hainburg an der Donau.

Camionul înmatriculat în România a fost oprit pe autostradă de o patrulă de poliție, iar șoferul, un cetățean român de 45 de ani, a fost arestat.

În urma acțiunii polițiștilor, 13 dintre cele 21 de persoane intrate ilegal în Austria, inclusiv un copil de 6 ani, au fost reținute în municipalitatea Hainburg și au fost arestate temporar. Migranții au solicitat protecție internațională.

Alte 8 persoane din același grup au fugit pe câmp, în întuneric și încă nu au fost găsite.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că cele 21 de persoane intrate ilegal în Austria au fost preluate de român de la granița cu Serbia și aduse în Austria prin Ungaria și Slovacia. Prețul plătit de fiecare persoană pentru transport se ridică la aproximativ 4500 de euro de persoană.

Șoferul român și-a mărturisit fapta și a fost adus la închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel