Austria. Româncă bătută, sechestrată și violată de un conațional, inculpatul - achitat

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Acuzații grave împotriva unui român, acum în vârstă de 28 de ani. Bărbatul, aflat ieri pe banca acuzațiilor, la tribunalul regional din Eisenstadt, este acuzat că a bătut, intimidat și violat, în mod repetat, o altă tânără româncă anul trecut. La proces, acuzatul a negat totul. Instanța l-a achitat pe motiv de dubiu, iar procuratura a cerut timp de gândire. Astfel, verdictul nu este încă obligatoriu din punct de vedere juridic.

Trebuia să fie o seară confortabilă între prieteni, dar incidentele din acea noapte au acum consecințe juridice. În urmă cu un an, un grup de români s-a reunit pentru a bea ceva într-un apartament din Bruck an der Leitha (Austria Inferioară). Târziu în noapte, tânărul de 26 de ani și o altă fată din grup au vrut să iasă la o țigară.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a condus mașina alături de femeie până la un drum de pământ din pădure, a bătut-o și a violat-o brutal de mai multe ori. După aceea a adus-o înapoi în apartament. Acolo, presupusa victimă a povestit ce s-a întâmplat grupului ei și prietenului ei din Burgenland.

„Clienta mea a fost traumatizată în mod considerabil în urma violului. Are depresie și atacuri de panică. Prin urmare, ea urmează un tratament psihoterapeutic“, a spus în fața instanței avocatul ei.

 

Martorii confirmă declarațiile victimei

 

Acest lucru a fost confirmat, ulterior, de toți martorii. Cu toate acestea, la procesul din Eisenstadt, tânărul, acum în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat ca un Casanova în devenire: "Ea a vrut să facă sex cu mine, totul a fost de comun acord", potrivit Krone.

„Când femeia s-a întors în apartament, plângea, era complet supărată și vorbea la propriu despre faptul că a fost forțată să facă sex“, a spus în fața juriului un alt martor din grup.

Juriul l-a achitat în primă instanța pe presupusul autor din lipsă de probe. Procuratura se gândește acum să facă apel. În acest caz, cauza ar trebui să fie rejudecată.

Recent, un alt cetățean român, în vârstă de 36 de ani, este suspectat că și-a amenințat fosta iubită cu un cuțit de bucătărie, după ce aceasta a refuzat să-i dea bani. 

 

Un român și-a amenințat fosta iubită cu un cuțit de bucătărie

 

Evenimentul a avut loc pe 13 decembrie, în jurul orei 7:20, când cetățeanul român, în vârstă de 36 de ani, a mers la fosta sa iubită, în vârstă de 48 de ani, și i-a cerut niște bani. Supărat că femeia l-a refuzat, bărbatul a scos un cuțit de bucătărie și a amenințat-o.

În apartamentul victimei din Linz se mai afla o altă persoană, care a fost martor la scenă. Într-un final, agresorul a scos din buzunarele fostei iubite toți banii și a părăsit apartamentul.

Imediat, femeia a anunțat poliția, cerând ajutor. Potrivit parchetului, suspectul a fost arestat, în după-amiaza zilei de 14 decembrie 2021. În timpul interogatoriului, românul nu și-a recunoscut vina și a fost plasat, ulterior, în închisoarea din Linz, scrie laumat.at.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel