Austria. Român internat într-un centru psihiatric, după ce s-a năpustit asupra unui biciclist: „E o rețea! Mă persecută de ani de zile“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Cuplu binațional specializat în furtul de biciclete, prins în flagrant și arestat în Ravenna. Românca a cooperat cu poliția
Italia. Cuplu binațional specializat în furtul de biciclete, prins în flagrant și arestat în Ravenna. Românca a cooperat cu poliția

Un român a fost internat la psihiatrie de către autoritățile din Austria, după un asalt complet inexplicabil. Complet apărut de nicăieri, românul a tras de pe bicicletă un stirian și l-a bătut cu brutalitate. Agresorul spune că "s-a simțit amenințat". Vineri, el a fost internat într-o instituție pentru infractori cu probleme psihice anormale de jurații de la Tribunalul Regional din Leoben, dar hotărârea nu este definitivă.

Într-o frumoasă zi de vară, un bărbat în vârstă de 60 de ani din sud-estul Stiriei a pornit împreună cu soția sa într-o excursie cu bicicleta pe Valea Enns. Cei doi erau în vacanță, bărbatul sportiv tocmai se pensionase - o zi de vis, de fapt.

Dar o întâlnire amenințătoare pe o pistă de biciclete de lângă Schladming a transformat turul liniștit într-o călătorie de groază: cuplul a trecut pe lângă un bărbat pe jos cu un rucsac mare și un cărucior de mână.

Austria. Român internat într-un centru psihiatric, după ce s-a năpustit asupra unui biciclist

 

De nicăieri, bărbatul fără adăpost a încercat brusc să o tragă pe femeie de pe bicicletă. Partenerul ei s-a grăbit să o ajute - și astfel a atras furia atacatorului. Românul l-a smuls pe bărbatul de 60 de ani din șa, l-a lovit ca și cum și-ar fi ieșit din minți și l-a lovit violent cu picioarele până când acesta a zăcut la pământ fără apărare.

Pensionarul a suferit mai multe fracturi de oase. "O jumătate din fața mea este încă amorțită", a descris el vineri, la Tribunalul Regional Leoben, unde bărbatul fără adăpost în vârstă de 41 de ani trebuia să răspundă pentru vătămare corporală gravă intenționată.

„Fața victimei este plină de sânge și tu continui să îl bați. Stau aici de mult timp, dar rar am văzut așa ceva“, a spus judecătorul Roman Weiß către acuzat după ce a fost prezentat filmul video al crimei.

„E o rețea! Mă persecută de ani de zile“

 

Atacul nebunesc de bătaie este surprins pe video, pentru că biciclistul tocmai filmase cu telefonul mobil frumoasa zonă. "M-am simțit provocat, m-a filmat ca să se distreze", a încercat să se explice românul.

Potrivit expertului în psihiatrie Manfred Walzl, el se simte provocat și persecutat de ani de zile, de către mulți oameni, în special de bicicliști: "Crede că sunt în rețea la nivel internațional". Walzl îl diagnostichează pe bărbatul care trăiește de mult timp pe străzi și călătorește prin Europa cu schizofrenie paranoică.

Deși românul își recunoaște fapta, nu vrea să accepte că este bolnav psihic: "M-am prefăcut doar în fața psihiatrului. Închisoarea este ceea ce merit", a spus el. Potrivit expertizei, bărbatul nu era în deplinătatea facultăților mentale la momentul comiterii crimei și este încă "departe de a fi tratat pe deplin". Exista un pericol acut ca acesta să comită din nou infracțiuni similare în libertate.

Juriul a căzut rapid de acord: românul ar trebui internat într-o instituție pentru infractori cu probleme psihice. Sentința nu este însă definitivă, potrivit Krone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel