Austria înăsprește controale la granița cu Cehia și Slovacia: CARANTINĂ pentru cine nu are dovadă de la angajator

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Datorită numărului mare de infecții din Republica Cehă și Slovacia, Austria anunță că însăprește controalele la frontierele cu cele două țări vecine începnd de sâmbătă, la miezul nopții. 

Trecerile de frontieră mai mici vor fi închise. Ministrul de interne Karl Nehammer a anunțat acest lucru vineri. Republica Cehă se confruntă cu un val de infecții masive, cu o incidență de 680 în ultimele 7 zile, iar Slovacia are o incedență de 367.

Prin urmare, toate persoanele care intră în Austria trebuie să intre în carantină voluntară în conformitate cu reglementările actuale ale Ministerului Sănătății - în caz contrar, intrarea în țară ar putea fi refuzată. Există excepții de la intrare pentru navetiști și traficul de marfă. Navetiștii nu trebuie să facă teste sau să stea în carantină. Cu toate acestea, atunci când intră în țară, trebuie să demonstreze că are un angajator în Austria.

Intrarea cu un test rapid, din Slovenia

 


Între timp, Slovenia permite și intrarea cu un test rapid pentru coronavirus, începând de sâmbătă. Până în prezent, carantina putea fi evitată doar cu un test PCR negativ, acum este acceptat și un test rapid antigen negativ. Dacă intrați în țară fără test, carantina obligatorie de zece zile poate fi scurtată după un test PCR negativ după cinci zile.

Obligația de carantină sau test se aplică la intrarea din Austria. Sunt excluși din acest lucru navetiștii de zi care se întorc în 14 ore de la trecerea frontierei, precum și cei care sunt în tranzit, informează Krone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel