Austria. Din 2 mai, tren special pentru lucrătorii români care pleacă sau se întorc în țară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Începând cu luna mai, în jur de 1.000 de supraveghetori români pot intra în Austria fără escala în Ungaria în fiecare săptămână,anunță Ministerul Transporturilor din Austria (OBB).

De la începutul lunii mai, îngrijitorii români permanenți pot călători pe coridorul verde unic deschis prin Ungaria până  Austria sau înapoi acasă. Europrlamentarul austriac Karoline Edtstadler (ÖVP) a anunțat, joi, această soluție, care a fost negociată împreună cu Ungaria și România. Restricțiile de ieșire pentru îngrijitorii din România au fost, de asemenea, relaxate.

Până acum, intrarea în Austria din România era posibilă doar cu avionul, datorită reglementărilor stricte de frontieră din Ungaria. În plus, forța de muncă medicală și socială a fost supusă restricțiilor de ieșire din România, care acum au fost relaxate, a spus ministerul.

Patru în compartimentul de șase persoane


ÖBB va oferi - în numele Camerei de Comerț - trenuri speciale către și dinspre România începând cu 2 mai. Cel mult patru pasageri vor putea călători în compartimentele cu câte șase locuri, pentru asigurarea păstrării distanței de siguranță necesară, iar călătorii trebuie să poarte mască de portecție, potrivit europalamentarului Edtstadler. 

Trenurile de noapte ar putea fi închiriate de statele federale, camerele sau agențiile de plasament pentru îngrijitori.Nu vor putea fi vândute bilete unice. Deocamdată, obligația imigranților din România de a intra în carantină timp de 14 zile la sosirea în Austria sau de a fi testați pentru Coronavirus continuă să se aplice.

 În cazul în care există o cerere suficientă, opțiunea trenului de noapte este de asemenea concepută ca un model pe termen lung pentru traficul de navete din țările vecine, a declarat Magnus Brunner, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Ministrul infrastructurii, Leonore Gewessler, a subliniat că soluția feroviară permite respectarea recomandărilor privind sănătatea și este, în plus, „ecologică". Andreas Herz, președintele asociației profesionale pentru îngrijirea personală din WKO, a fost, de asemenea, mulțumit de soluție: sistemul de îngrijire 24 de ore a fost „considerabil ușurat", titrează APA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel