Austria. Ambasada României anunță cum pot românii să EVITE carantina/izolarea

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Carantină Austria. Ambasada României în Austria informează cetățenii români cu privire la modalitățile prin care pot evita măsura de carantină / izolare pe teritoriul acestui stat. Astfel, începând din 09 iulie, românii pot intra în Austria doar dacă dețin un test negativ pentru SARS-COV-2, prevedere care se aplică și turiștilor.

Austria a emis, miercuri, avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări. Astfel, Austria impune carantină pentru români.

Vezi aici detalii: Austria impune CARANTINĂ pentru români și își îndeamnă cetățenii să părăsească România

"IMPORTANT! Intrarea cetățenilor români în Austria

Din cauza situației epidemiologice, începând din 09.07.2020, ora 00.00, accesul cetățenilor din România în Austria este posibil numai dacă dețin un test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile, în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 14 zile unei izolări/carantine la domiciliu (sau hotel), imediat după intrarea în Austria. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 14 zile se suspendă. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.

Restricțiile nu se aplică transportatorilor profesioniști de marfă.

TRANZIT: se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări. Dacă tranzitul este dinspre România, trebuie prezentate documente care dovedesc permisiunea intrării pe teritoriul țării de destinație (domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.)", este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei. 

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel