Austria, AFECTATĂ de primul episod de IARNĂ: Val masiv de ploi și ninsori

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cantități însemnate de ploi și ninsori au determinat apariția fenomenelor de alunecări de teren, avalanșe și pene de curent în Austria, pe perioada weekend-ului, în cadrul primului episod de iarnă din acest an.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice, mai multe străzi din țara europeană au fost închise, pentru menținerea siguranței șoferilor.

Regiunile cele mai afectate sunt East Tyrol și Carinthia, unde precipitațiile au început din dimineața zilei de miercuri. În regiunea East Tyrol, autoritățile au sugerat închiderea școlilor luni. În aceeași regiune, duminică au avut loc două avalanșe iar curentul electric a fost suspendat vreme de aproape trei zile.

Circulația feroviară pe mai multe rute a fost afectată din cauza penelor de electricitate și a copacilor căzuți în urma ploilor și ninsorilor.

Conform Institutului Central pentru Meteorologie și Geodinamică, ploile și ninsorile se vor opri luni în sudul Austriei, cu posibilitatea apariției soarelui, însă pericolele impuse de căderea copacilor, de inundații, alunecări de teren și avalanșe rămân în vigoare, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel