AUR cere retragerea lui Virgil Popescu din funcţia de ministru al Energiei, după ce a depus plângere penală la adresa lui George Simion

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită coaliţiei de guvernare PSD-PNL-UDMR să îl retragă din funcţie pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, înainte de votul la moţiunea simplă împotriva acestuia.

"Virgil Popescu este principalul responsabil pentru facturile aberante pe care le plătesc astăzi românii şi nu mai poate ocupa nicio clipă această funcţie. De asemenea, asupra sa planează grave suspiciuni de corupţie. În 2021, Popescu a încercat să încredinţeze contracte fără licitaţie în valoare de aproape 600 milioane de euro, prin PNRR, unui cunoscut afacerist apropiat de PNL. Cerem PSD să nu gireze incompetenţa şi corupţia la vârful Guvernului Ciucă şi să susţină retragerea sa din funcţie în şedinţa coaliţiei de astăzi. De asemenea, reiterăm faptul că singura soluţie la criza actuală a preţurilor la energie este revenirea la piaţa reglementată, până când condiţiile concurenţiale vor fi depline", precizează AUR, marţi, într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i-a deschis lui George Simion un dosar penal.

 

Iată comunicatul transmis, marți, 8 februarie: „La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta.”


Luni, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR pe tema energiei, ministrul Virgil Popescu a fost întrerupt de copreşedintele AUR George Simion, care a mers la tribună şi l-a agresat, strigându-i că este "hoţ".

Dezbaterea moţiunii a fost întreruptă, apoi reluată, însă fără participarea ministrului Energiei şi a deputaţilor PSD, PNL, UDMR şi minorităţilor.

Virgil Popescu a anunţat luni seară că va depune plângere penală împotriva lui George Simion ca urmare a comportamentului agresiv pe care acesta l-a avut.

Votul final asupra moţiunii simple este programat pentru şedinţa de miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel