Augustin Zegrean: „Iohannis și Dăncilă sunt în afara Constituției!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul presedinte CCR Augustin Zegrean a comentat astăzi faptul că Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis sunt în afara Constituției după ce premierul a trimis astăzi președintelui noi propuneri de interimari la Educatie, Interne si vicepremier pe relatii economice, portofolii unde au fost deja ministri interimari pentru perioada de 45 de zile. 

Întrebat de stiripesurse.ro daca este posibil sa existe interimate succesive la ministere, ca acest lucru nu este permis de Constitutie: „Nu. Constitutia nu permite. Deci in 45 de zile trebuie sa se rezolve problema".

Zegrean a mai declarat ca si premierul Viorica Dancila si presedintele Klaus Iohannis sunt de vina pentru situatia aparuta: „Presedintele a refuzat sa numeasca interimari, acum CCR l-a obligat sa numeasca de indata, cine este de vina oare? Acum sa se descurce ei. Amandoi sunt in afara Constitutiei, si presedintele si premierul, pentru ca au tot taraganat-o pana s-a ajuns aici. Premierul daca mergea la Parlament se rezolva de mult. Presedintele, daca semna decretele, nu se ajungea aici. Acum singura solutie mai este ca premierul sa mearga cu propunerile in Parlament pentru remaniere, dar asta dupa motiunea de cenzura. Asteptam pana joi, nu piere tara".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel