Augustin Zegrean aruncă BOMBA: O prevedere din Legea Stării de Alertă e neconstituțională. Parlamentul a VOTAT-o deja

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat că amendamentul propus de PNL și adoptat de Comisia Juridică, ce prevede că legea stării de alertă intră în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial, nu în 3 zile de la promulgare, este neconstituțional. 

Comisia juridică de la Camera Deputaţilor a modificat proiectul privind starea de alertă. Mai exact, a fost introdus un amendament care prevede că legea intră în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial, nu în 3 zile de la promulgare, aşa cum prevede Constituţia.

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat, pentru MEDIAFAX, că amendamentul este neconstituţional.

"Asta nu se poate. Este articolul 78 din Constituţie care zice că o lege intră în vigoare la 3 zile de la data publicării in Monitorul Oficial sau un alt termen ulterior prevăzut în lege. Anterior nu se poate. Mai târziu se poate, după un an, după 2 ani. Nu există aşa ceva. Numai ordonanţele intră în vigoare imediat", a spus Zegrean.

De asemenea, fostul președinte al CCR a mai declarat că executivul poate institui stare de alertă având în vedere decizia CCR.

"Poate să se declare chiar azi stare de alertă în baza legislaţiei existente. Nu este necesar să se grăbească legea cu intrarea în vigoare", a spus Zegrean.

Proiectul de lege privind starea de alertă urmează să ajungă la vot în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel