Augustin Zegrean, la Antena 3: „ACOLO s-au făcut cele mai multe ABUZURI!”

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii „Exces de putere” de la Antena 3, despre imunitatea președintelui și a parlamentarilor.

Oana Zamfir: „Explicați-mi dacă este nevoie de o modificare a Constituției astfel să răspundă când comite, nu după mandat”

Augustin Zegrean: „Depinde și de ce fapte comite. Dacă s-ar comite o crimă nu ar mai fi președinte până la finalul mandatului. Lucrurile nu trebuie să se confundă. Nici eu nu știu cum s-a ajuns la imunitatea aceasta”

Oana Zamfir: „Dacă dvs. nu știți, cine să știe?”

Augustin Zegrean: „De unde să știu? Astea s-au întâmplat în Parlament.”

(...)

Oana Zamfir: „Ați spus un lucru important!”

Augustin Zegrean: „Numai lucruri importante spun”

Oana Zamfir: „Președintele beneficiază de același tip de imunitate de care beneficiază parlamentarii. Dar pe parlamentari îi vedem arestați cu aprobarea Camerei din care fac parte. La președinte a fost o scrisorică scrisă de procurorul general că nu putem face nimic că Băsescu are imunitate. A rămas așa. După care Firea îl dă în judecată pe Băsescu pentru șantaj, iar CCR zice că președintele răspunde după mandat. Cum a rezultat asta?”

Augustin Zegrean: „În România este o modă cu plângerile penale. Toți fac plângeri penale tuturor. Dacă de fiecare dată împotriva președintelui țării s-ar face o plângere penală și ar fi purtat prin instanță nu și-ar mai putea îndeplini mandatul. Asta am avut în vedere când am luat această decizie. Știți câte plângeri penale sunt în România? Nesfârșite! (...) Probabil că ar trebui scris în Constituție pentru cei care nu vor să înțeleagă, dacă s-ar șterge de la art. 72, alin. 2 încolo n-ar fi nicio problemă. Beneficiază de imunitate pentru voturile exprimate (...) Dacă se face asta, ar trebui mers mai departe și la art. 109 unde se vorbește despre răspunderea membrilor Guvernului. Acolo s-au făcut abuzurile cele mai multe pentru că membrii Guvernului erau și parlamentari și Parlamentul nu a fost de acord cu urmărirea penală”.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy