Augustin Zegrean: Iohannis nu e obligat să accepte restructurarea Guvernului

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

 

 Augustin Zegrean a declarat că preşedintele Iohannis nu poate fi obligat de PSD să accepte restructurarea Executivului, varianta pentru care insistă Liviu Dragnea.

"În nicio împrejurare preşedintele nu este obligat să semeneze un document pentru că aşa vor alţii. Restructurarea nu schimbă situaţia. Acum suntem în plină procedura de remaniere, declanşată de premierul Viorica Dăncilă, iar preşedintele a refuzat o primă tranşă de propuneri. Guvernul trebui să vină cu o nouă tranşă de propuneri.(...)

Pemierul poate renunţa la procedura de remaniere, însă în această situaţie ar fi evident faptul că Guvernul PSD vrea să-l ocolească pe preşedinte, deci nimeni n-ar putea să-l oblige pe şeful statului să semneze decretul de învestire în funcţie a noilor miniştri, chiar dacă propunerile PSD ar trece de votul Parlamentului. Ar fi evident că nu e nicio restructurare a Guvernului, ci o procedură prin care scoţi nişte miniştri refuzaţi pe o uşă şi-i bagi pe uşa cealaltă.", a declarat fostul președinte CCR pentru Adevarul live.

[citeste si]



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel