Augustin Zegrean, despre RESPINGEREA miniștrilor interimari: „Guvernul nu moare dacă nu-i numește Iohannis”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, apreciază că decizia președintelui de a respinge propunerile de miniștri interimari nu este „o atitudine constituțională”, iar premierul Viorica Dăncilă ar putea avea câștiga de cauză la CCR. 

Zegrean precizează însă că „Guvernul nu moare” din cauza faptului că președintele a decis să respingă miniștrii interimari.

„Este răspunderea președintelui această decizie pentru că în Constituție este termen imperativ că în caz de vacantare a postului, președintele va desemna un ministru interimar pentru cel mult 45 de zile. Exprimarea din Constituție nu lasă loc de întors, mai ales că cei propuși pentru a fi interimari sunt miniștri în funcție, deci ei îndeplinesc condițiile de a fi miniștri. Atitudinea nu este una constituțională. (...)

Ministerele pot funcționa fără titulari în acest interval, pentru că la fiecare minister trebuie să existe un înlocuitor. Guvernul va lucra cu mai puțini miniștri. Nu se desființează ministerele, nici Guvernul nu moare dacă nu numește domnul președinte miniștrii interimari", a declarat Augustin Zegrean pentru HotNews.ro, adăugând că sesizarea depusă de Viorica Dăncilă la CCR "are șanse, dar până la pronunțarea unei decizii trece minimum o lună”, a declarat Zegrean, potrivit B1.ro.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge propunerile de miniștri interimari transmise de premierul Viorica Dăncilă. Într-o declarație de presă, de la Palatul Cotroceni, șeful statului a subliniat că primul lucru pe care trebuie să îl facă prim-ministrul este să meargă cu Executivul în Parlament pentru a cere votul aleșilor pe noua componență guvenramentală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel