Augustin Zegrean: „Ar fi o premieră să desemneze CCR premierul. Ar fi formidabil! Nu mă mai miră nimic“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, a vorbit despre nominalizarea noului premier, după ce ședul PSD, Marcel Ciolacu, a amenințat că va sesiza CCR dacă președintele Iohannis îl va propune tot pe Orban pentru funcția de premier. 

Astăzi, Marcel Ciolacu a spus că PSD ia în calcul sesizarea CCR dacă preşedintele Iohannis îl propune tot pe Orban premier: „Am luat act de autopropunerea domnului Orban după ce în Parlament a existat cel mai mare scor la o moţiune. Vom vedea cât de legală e propunerea ca tot Orban să fie premier. Cu certitudine vom cere lămuriri. Domnul Orban dovedeşte că în continuare nu iese din logica abuzului de putere şi a ordonanţelor date noaptea fără avize şi de a crea un conflict între guvern şi parlament. Ar trebui să respecte Constituţia. PSD e de acord cu orice variantă respectând legea şi Constituţia", a menţionat liderul intermiar al PSD.

Într-o intervenție telefonică pentru Realitatea Plus, judecătorul Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR a vorbit despre această variantă avansată de Ciolacu.

„Azi toată ziua am auzit spunând că președintele nu îl mai poate desemna pe Orban să mai creeze Guvernul... Ar fi o premieră să desemneze CCR premierul. Ar fi formidabil! Nu mă mai miră nimic, dar ar fi o premieră. Constituția nu spune nimic în legătură cu asta, Constituția nu interzice nimic președintelui în legătură cu asta. În alte țări este frecevnt întâlnit ca cel demis să fie desmenat să formeze un nou guvern.

Dar aici avem o altă situație: cine (n.r. dintre partide) l-a propus pe Cioloș premier: nimeni și totuși a fost votat de Parlament. Președintele are libertatea de a alege, de a propune pe cine consideră“, a explicat fostul președinte al CCR într-o intervenție telefonică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel