Augustin Zegrean anunță o gravă LOVITURĂ pentru PSD: Iohannis poate REFUZA

Narcis Popa |
Data publicării:

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean spune că Viorica Dăncilă este obligată să ceară votul de încredere în Parlament, președintele Klaus Iohannis având tot dreptul să respingă propunerile de miniștri. 

Zegrean spune că fără vot în Parlament, premierul nu poate numi miniștri care fac parte dintr-un partid ce a anunțat că iese de la guvernare. 

"ALDE a anunțat prin vocea președintelui Tăriceanu că ei se retrag de la guvernare. Deci ALDE nu mai face parte din guvern, chiar dacă doamna premier a propus trei persoane care au fost membri ALDE, sau poate încă mai sunt. Constituția însă, vorbește de partide, nu de persoane. Domnul președinte Iohannis va putea să refuze fără probleme aceste numiri. Doamna prim-ministru trebuie să treacă prin Parlament, să obțină aprobarea parlamentarilor pentru această remaniere. Nu înțeleg de ce se teme, pentru că are nevoie de o majoritate simplă de voturi pentru a trece. Suntem în situația în care Parlamentul va adopta o hotărâre," a spus Zegrean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel