Augustin Zegrean, scenariu SUMBRU: "Suntem BLESTEMAŢI! S-ar putea să iasă PREŞEDINTE!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Fostul judecător al CCR Augustin Zegrean a afirmat că alegerile prezidențiale ar trebui amânate, până când procurorii ar verifica toate candidaturile cu suspiciuni de semnături false. El a adăugat însă că acest lucru nu este posibil, deoarece nu există un text de lege în acest sens.

„O corectură față de ce ați spus inițial, nu ar putea fi amânate pentru că nu avem un text de lege care să prevadă asta. Suntem blestemați să votăm dintre cei care au avut semnături false. În 21 decembrie, e ultima zi de mandat a actualului președinte și mandatul nu poate fi prelungit decât în anumite situații excepționale, iar noi nu suntem în prezenta acelor situații. (....) S-ar putea să iasă președinte unul din cei pentru care s-a sesizat Parchetul. Eu înțeleg din ce spunea președintele AEP au ales din semnături cele bune. Nu e corect așa, nu așa trebuie să se procedeze. Nu există fals mai mare sau mai mic ”, a spus Augustin Zegrean, la Antena 3, citat de Mediafax.

El a adăugat că ar trebui ca toți candidații să fie tratați la fel.

„Nu există nicio soluție în situația aceasta, ori fac pentru toți ori nu fac. Ar fi trebuit toți tratați la fel. Noi acceptăm să ne alegem președinți și dacă știm că au falsificat semnături”, a adăugat Zegrean.

Fostul președinte al CCR a susținut, anterior, ideea că alegerile prezidențiale ar trebui amânate până când procurorii ar verifica toți candidații, pentru că la toți există suspiciunea depunerii de semnături false.

„Dacă spuneți că pe toate listele au fost semnături cu suspiciuni de falsificare, toate ar fi trebuit verificate de procurori. Ar trebui să facem când avem semnături corecte”, a spus Zegrean, miercuri, la Digi24.

BEC a sesizat Parchetul General în privința mai multor candidați la alegerile prezidențiale, în contextul în care în urma verificărilor instituția a constatat elemente de similitudine în semnăturile depuse de către aceștia. Printre candidați se numără Alexandru Cumpănașu și Viorel Cataramă.

Până în acest moment, BEC a validat candidaturile la prezidențiale pentru 14 candidați.

Alegerile prezidențiale au loc pe 10 noiembrie, urmând ca al doilea tur să fie organizat pe 24 noiembrie. În Diaspora, primul tur de scrutin are loc în perioada 8-10 noiembrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel