Augustin Lazăr spune cine e OMUL din UMBRĂ. "El a dat LEGEA, din SPATE." Atac DUR

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Augustin Lazăr a vorbit despre ultimele modificări la legile justiției. El a lăsat să se înțeleagă că respectivele modificări au fost dorite de Liviu Dragnea și executate de Tudorel Toader. Procurorul general al României spune că nu-și explică de ce Toader ar fi acceptat acest lucru, decât în condițiile în care ar fi existat amenințarea remanierii din funcția de ministru. 

Augustin Lazăr nu a dat nume, însă a explicat foarte bine situația. El a dat ca exemplu o situație ipotetică a DIICOT-ului. Procurorul general al României spune ca este mirat cum a putut fi luată o astfel de decizie, dar, spune acesta, îi este clar că o astfel de schimbare nu a putut fi propusă de un jurist, ci de cineva din umbră, care controlează jocul, referindu-se aici la un politician care controlează guvernul și care are un cuvânt greu de spus la evaluarea miniștrilor. 

"DIICOT are o secție antitero. Procurorul care este delegat la secția antitero a DIICOT-ului, în 45 de zile, conform ordonanței, îi încetează delegarea. Păi se blochează activitatea antiteroristă a României din cauză că a vrut un politician să nu existe acest instrument la îndemâna CSM, să asigure pe cineva care să îndeplinească acea funcție până la epuizarea procedurii legale? Așa ceva nu e permis. Așa ceva afectează funcționarea unei instituții fundamentale a statului de drept care este Ministerul Public. Afectarea sa este interzisă a se face prin ordonanță de urgență. Mă mir cum au avut curajul inițierii, văzând astfel de aspecte de neconstituționalitate, să se repeadă la o astfel de ordonanță de urgență. Îmi pot explica prin faptul că decizia a luat-o altcineva, adică nu cine se vede, ci decizia a fost luată mai în spate, așa cum am fost obișnuiți și în alte situații. Acel cineva e posibil să nu fie jurist și să fi venit cu o idee pe care ministrul trebuie doar să o pună în practică pentru a satisface evaluările în cadrul guvernului. Nu vreau să dau nume, să speculez," a spus Augustin Lazăr în cadrul unui interviu acordat pentru Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel