Augustin Lazăr spune cine e OMUL din UMBRĂ. "El a dat LEGEA, din SPATE." Atac DUR

Narcis Popa / 26 feb 2019, 20:36 Salveaza PDF Comentarii

Augustin Lazăr a vorbit despre ultimele modificări la legile justiției. El a lăsat să se înțeleagă că respectivele modificări au fost dorite de Liviu Dragnea și executate de Tudorel Toader. Procurorul general al României spune că nu-și explică de ce Toader ar fi acceptat acest lucru, decât în condițiile în care ar fi existat amenințarea remanierii din funcția de ministru. 

Augustin Lazăr nu a dat nume, însă a explicat foarte bine situația. El a dat ca exemplu o situație ipotetică a DIICOT-ului. Procurorul general al României spune ca este mirat cum a putut fi luată o astfel de decizie, dar, spune acesta, îi este clar că o astfel de schimbare nu a putut fi propusă de un jurist, ci de cineva din umbră, care controlează jocul, referindu-se aici la un politician care controlează guvernul și care are un cuvânt greu de spus la evaluarea miniștrilor. 

"DIICOT are o secție antitero. Procurorul care este delegat la secția antitero a DIICOT-ului, în 45 de zile, conform ordonanței, îi încetează delegarea. Păi se blochează activitatea antiteroristă a României din cauză că a vrut un politician să nu existe acest instrument la îndemâna CSM, să asigure pe cineva care să îndeplinească acea funcție până la epuizarea procedurii legale? Așa ceva nu e permis. Așa ceva afectează funcționarea unei instituții fundamentale a statului de drept care este Ministerul Public. Afectarea sa este interzisă a se face prin ordonanță de urgență. Mă mir cum au avut curajul inițierii, văzând astfel de aspecte de neconstituționalitate, să se repeadă la o astfel de ordonanță de urgență. Îmi pot explica prin faptul că decizia a luat-o altcineva, adică nu cine se vede, ci decizia a fost luată mai în spate, așa cum am fost obișnuiți și în alte situații. Acel cineva e posibil să nu fie jurist și să fi venit cu o idee pe care ministrul trebuie doar să o pună în practică pentru a satisface evaluările în cadrul guvernului. Nu vreau să dau nume, să speculez," a spus Augustin Lazăr în cadrul unui interviu acordat pentru Realitatea TV.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24