Augustin Lazăr REACȚIONEAZĂ la informația că a semnat un protocol „secret” cu Rusia

Procurorul general Augustin Lazăr reacţionează la informaţia că a semnat un „Program de cooperare PÎCCJ-Procuratura Generală din Federația Rusă”.

„La data de 18.12.2017 în București și respectiv, la data de 18.01.2018 la Moscova, a fost semnat ,, Programul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România și Procuratura Generală din Federația Rusă pentru perioada 2018-2019". Actul nu are caracter secret, iar semnarea acestuia s-a realizat prin intermediul unui schimb de adrese, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, neexistând o întâlnire a procurorilor generali ai celor două parchete.

Citește și Augustin Lazăr, replică după ce a fost ACUZAT că a cenzurat comunicatul cu Kovesi

Prezentul program de cooperare este încheiat în temeiul ,, Protocolului privind cooperarea între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România și Procuratura Generală din Federația Rusă " încheiat la data de 12 ianuarie 2012, actul încheiat neavând caracter secret.

Colaborarea dintre cele două parchete vizează aspecte de cooperare internațională și de formare profesională pentru cunoașterea reciprocă a cadrului normativ aplicabil în cele două țări, realizându-se prin întâlniri la nivel tehnic.

Citește și REVOCARE Lazăr. Toader, despre sesizarea CCR: „Este o decizie politică. Îi aparține premierului Dăncilă"

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție avertizează asupra atacurilor sistematice și neîntemeiate asupra Ministerului Public, atacuri ce urmăresc destabilizarea acestuia”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Publicaţia „Naţional” a dezvăluit în urmă cu două zile faptul că Parchetul General are un protocol de colaborare cu procuratura din Rusia.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy