Augustin Lazăr, precizare importantă despre DOSARUL lui Dragnea

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Augustin Lazăr face o precizare importantă în dosarul Tel Drum. Dosarul va rămâne la DNA și nu va fi mutat la Secția specială de investigare a magistraților.

Procurorul general Augustin Lazăr a stabilit că DNA are competenţa de a instrumenta dosarul "Tel Drum", în care este anchetat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Augustin Lazăr a decis că faptele din acest dosar sunt de competenţa procurorilor anticorupţie şi nu a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Decizia a fost luată în urma rezolvării unui conflict de competenţă între DNA şi Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în legătură cu unitatea de Parchet care trebuie să desfăşoare ancheta în dosarul "Tel Drum".

SIIJ a încercat de trei ori să preia de la DNA dosarul "Tel Drum". În primele două cereri trimise de SIIJ la DNA nu a fost invocat niciun temei legal, iar în ultima solicitare se motiva faptul că în dosar ar fi cercetaţi şi magistraţi.

DNA a trimis un răspuns Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie în care arăta că "nu există niciun criteriu care să atragă competenţa Secţiei, niciuna dintre persoanele faţă de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat".

Pentru a rezolva acest conflict de competenţă, DNA s-a adresat procurorului general Augustin Lazăr, care a dat dreptate Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"SOLUȚIONARE CONFLICT DE COMPETENȚĂ

Văzând interesul manifestat de mai mulți jurnaliști privind conflictul de competență ivit între Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în cursul instrumentării dosarului intitulat în mass media ,,dosarul Tel Drum", Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
Prin ordonanța nr. 412/C/2019 din data de 12.03.2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, în temeiul art. 63 alin.1 și alin. 4 din Codul de procedură penală, art 88 ind.1 alin 5 din Legea nr. 304/2004 și art. 1 alin. 3 ind.1 din O.U.G. nr. 43/2002, stabilirea competenței de soluționare a dosarului nr. 986/P/2014 în favoarea Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.
Soluția a fost pronunțată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunțate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J," informeaza Parchetul General.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel