Augustin Lazăr, MESAJ pentru Kovesi

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Augustin Lazăr a fost întrebat ce părere are despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. 

Augustin Lazăr este de părere că Laura Codruța Kovesi are șanse foarte mari să ocupe această funcție și că este vorba înainte de toate despre faima României în Uniunea Europeană. 

"Nu este foarte des ca un român și un magistrat al Ministerului Public să candideze și să fie și bine primită candidatura. Nu se întâmplă foarte des acest fapt. Ea are șanse, după cum se vede, să acceadă într-o poziție importantă. Puțini români sunt în poziții importante în Uniunea Europeană. Noi trebuie să arătăm capacitatea și inteligența profesională a profesioniștilor noștri, să-i susținem pentru a arăta că și România are resurse de inteligență profesională în slujba Uniunii Europene. Trebuie să arătăm că putem aduce o contribuție a noastră, nu aia pe care o clamăm prin vorbe și prin exagerări, ci concret, arătând softul inteligenței profesionale și rezultatele noastre," a spus Augustin Lazăr. 

Întrebat despre problemele penale pe care le-ar putea avea Kovesi în România, procurorul general al României a continuat:

"Nu aș dori să comentez lucrurile acestea, fiindcă în acest moment este de preferat să avem o rezervă până se vor clarifica. Lucrurile se clarifică întotdeauna, istoria nu se termină astăzi. Și din perspectiva săptămânilor, lunilor, vom primi și vom vedea întotdeauna adevărul. Adevărul apare întotdeauna ca untdelementul la suprafață," a mai spus Lazăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel