Augustin Lazăr, după TRAGEDIA din Caracal: Câte cazuri de trafic de minori au fost soluționate între 2007-2018

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Parchetul General, în urma interpelării adresate de către deputatul USR, Claudiu Năsui, Ministerului Justiției, susține faptul că în perioada 2007-2018 au fost soluționate 2694 cazuri de infracțiune de trafic de minori.

„În perioada 2007-2018 au fost soluționate 2694 dosare având ca obiect infracțiunea de trafic de minori prevăzută de articolul 211 Cod penal și de articolul 13 din Legea nr. 678/2001, în reglementarea anterioară lunii februarie 2014. Dintre acestea, în trei dosare s-au dispus soluții de netrimitere în judecată ca urmare a intervenirii termenului de prescripție.", este răspunsul dat de Augustin Lazăr, fostul procuror general.

Alte 4802 cazuri de trafic de persoane au fost soluționate în perioada 2007-2018, potrivit răspunsului dat de Augustin Lazăr.

Citește și Crime Caracal. Fost șef INTERPOL, întrebat dacă Alexandra ar putea fi în Italia: „M-am interesat un pic"

„În perioada 2007-2018 au fost soluționate 4802 dosare având ca obiect infracțiunea de trafic de persoane prevăzută de articolul 210 Cod penal și articolul 12 din Legea nr. 678/2001, în reglementarea anterioară lunii februarie 2014. Dintre acestea, în patru dosare s-au dispus soluții de netrimitere în judecată ca urmare a intervenirii termenului de prescripție.", se mai arată în răspunsul interpelării deputatului USR, Claudiu Năsui, cu privire la numărul cazurilor de trafic de persoane și specificul acestora.

Potrivit articolului 2010 din Codul penal, „recrutarea, transportarea, transferarea, adăpostirea sau primirea unei persoane în scopul exploatării acesteia, săvârşită: prin constrângere, răpire, inducere în eroare sau abuz de autoritate; profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea de vădită vulnerabilitate a acelei persoane; prin oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori de alte foloase în schimbul consimţământului persoanei care are autoritate asupra acelei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi".

Citește și Italia. Bari, orașul unde ar fi locuit Dincă, raiul traficanților. Copii și tinere din România, obligați să se prostitueze

De asemenea, același articol prevede că „traficul de persoane săvârşit de un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani".

Datele au fost transmite de către fostul procuror general, Augustin Lazăr, Ministerului Justiției. Ulterior, Ministerul Justiției a prezentat răspunsul fostului procuror în cadrul unei interpelări făcute de către deputatul USR Claudiu Năsui, cu privire la numărul cazurilor de trafic de persoane și specificul acestora, anunță stiripesurse.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel