Augustin Lazăr: Dosarul Revoluției este la finalizare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

 Procurorul General Augustin Lazăr a declarat că procurorii se apropie de finalizare Dosarul Revoluţie şi vor da o soluţie "în timp scurt".

"Anul acesta vor fi 30 de ani de la revoluția română și aș putea să vă spun că dosarul este la finalizare. Adică vom avea, în timp scurt, o soluție în acest dosar", a declarat procurorul general, Augustin Lazăr, pentru Realitatea TV.

"Aș putea să vă mai spun că au făcut colegii noștri militari un efort cu totul special, un mare efort, să administreze o cantitate mare de probațiune și mai ales probe noi care au fost identificate între documentele declasificate de la Senat, care ne-au fost toate trimise, între documentele trimise de Serviciul Român de Informații precum și de Ministerul Apărării Naționale. Sunt într-adevăr impresionante acele documente. S-a stabilit o stare de fapt bazată pe probe certe. Este impresionantă și redarea evoluției acelor evenimente care au constituit revoluția română. Aceste documente nu au fost avute în vedere, din diverse considerente ele nu a fost cunoscute de anchetatorii care au lucrat anterior în acest dosar", a mai spus Lazăr la Realitatea TV.

Procurorii Secţiei militare din Parchetul Generel anunţau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus , în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. 

 

 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel