Au intrat hainele la apă? Nu dispera! Iată 5 soluții care le-ar putea salva

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Au intrat hainele la apă Nu dispera! Iată 5 soluții care le-ar putea salva
Au intrat hainele la apă Nu dispera! Iată 5 soluții care le-ar putea salva

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată în viață ca hainele pe care tocmai le-ai spălat să intre la apă și să se micșoreze cu câteva măsuri. De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă accidental și are ca motiv nerespectarea recomandărilor de spălare trecute pe etichetă. Să-ți distrugi haina preferată nu e deloc plăcut, însă, din fericire, există mai multe metode de a o readuce la dimensiunea normală.

Dacă ți-au intrat hainele la apă, nu e momentul să disperi. Există mai multe soluții pe care le poți încerca și care-ți pot salva piesele vestimentare preferate. Iată ce poți face.

Au intrat hainele la apă? Iată 5 soluții care le-ar putea salva

 

Las-o să stea în balsam de rufe

Dacă ți-a intrat la apă haina preferată, o poți salva cu ajutorul balsamului de rufe. Dizolvă un căpăcel de balsam în trei litri de apă caldă și lasă haina la înmuiat timp de 25 de minute. După cele 25 de minute, ia haina și întind-o cu mâinile, după care pune-o la scurs pe un suport de rufe, nu agățată. După ce se usucă, clătește bine haina cu apă călduță și lasă să se scurgă. Acest truc este extrem de versatil, pentru că în loc de balsam de rufe poți folosi șampon pentru copii sau balsam de păr.

Clătește hainele în apă rece

Unul din cele mai simple moduri de a aduce la viață o haină care a intrat la apă este să o înmoi în apă rece pentru 20 de minute. După aceea, fără a o stoarce, pune haina udă pe o suprafață orizontală și întinde-o cu mâna atât cât consideri că este necesar. O metodă și mai eficientă, dacă e cald afară, este să îmbraci haina și să te miști puțin prin grădină.

Congelatorul poate fi prietenul tău cel mai bun

O altă metodă originală este să pui haina pur și simplu la înghețat. Pentru a face acest lucru, haina respectivă trebuie clătită, stoarsă, apoi învelită într-o folie de plastic. Atenție, haina trebuie să stea la congelator minim o zi pentru a avea efect. Acest truc este foarte eficient fiindcă hainele au tendința să se întindă atunci când se dezgheață.

 

Oțetul, aburul și congelatorul, printre aliații tăi în cursa pentru a salva haina preferată

 

Folosește un fier de călcat cu aburi

O haină care a intrat la apă poate fi adusă la dimensiunile normale cu ajutorul unui fier de călcat cu aburi. Acest truc se adresează persoanelor mai îndemânatice. Haina stricata trebuie călcată bine, printr-un strat de tifon umed, întinzând mânecile și baza în timpul procesului. O varianta mai "trăznită" a acestui truc presupune să iei haina cu tine în cabina de duș. Totodată, ar putea să funcționeze și ținerea hainelor deasupra unui vas cu apă clocotită.

Oțetul înmoaie țesătura

Dacă nu ai la îndemână balsam de rufe, poți folosi oțet. Cu ajutorul acestui banal ingredient din bucătărie, îți poți salva piesa vestimentară preferată. Pentru a repara o haină intrată la apă, amestecă o parte de oțet cu două părți de apă și înmoaie haina în soluție timp de 12 ore. După cele 12 ore, se stoarce ușor și se întinde pe o suprafață plană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel