Attilio Fontana, guvernatorul Lombardiei, în cea mai neagră zi a Italiei: „Suntem în mijlocul acestei epidemii“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 În prezent, 28.710 persoane sunt infectate în prezent cu noul coronaviru în Italia. 2.978 de morți din cauza COVID-19 pînă la această oră și peste 4.000 de oameni vindecați. 2.257 de persoane sunt în terapie intensivă.

 

 

La aceasstă oră, în Italia sunt înregistrate 35.713 cazuri totale de coronavirus, cu o creștere de 4.207 față de ieri. Au fost 2.978 de morți, cu 475 mai mulți decât în ziua precedentă. Acesta este cel mai recent raport comunicat de șeful Protecției Civile, Angelo Borrelli, potrivit Agenzia Italia.

Persoanele care sunt infectate în prezent sunt 28.710, încă 2.648 u fost confrmați în ultimele 24 de  ore. S-au vindecat 4.025 de persoane, o creștere de 1.084 față de ziua precedentă. Numărul de pacienți aflați la terapie intensivă, în stare gravă crește cu 197 față de ieri, ajungând la 2.257.

„Prea mulți oameni ies pe străzi în continuare, cred că aceste reguli sunt o glumă, ei cred că totul s-a terminat acum. În schimb suntem în mijlocul acestei epidemii", a declarat guvernatorul Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, vorbind despre situația de urgență coronavirus, într-o intervenție telefonică în direct la Tg1.

„Oamenii trebuie să respecte măsurile impuse. Prea multe persoane sunt încă pe străzi, trebuie să rămâneți acasă", a adăugat guvernatorul. Fontana a explicat apoi că „cea mai mare urgență este înregistrată în două spitale, cea de la Bergamo și Cremona, dar și cea din Brescia este sub presiune”, transmite Agenzia Italia.

„E mai rău ca în China“, a transmis un alt oficial italian, în contextul în care astăzi, în China, țara de unde a pornit pandemia de coronviurs, au fost doar 11 morți și 13 cazuri noi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel