Aterizare de urgență pe Otopeni: pasagerul unui avion a făcut atac de cord

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Incident miercuri dimineață, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Un pasager al zborului New Delhi - Frankfurt a suferit un atac de cord în timp ce se afla la bordul aeronavei, fiind cerută aterizare de urgență. 

Serviciul de Asistență Medicală al Aeroportului Internațional Henri Coandă București a intervenit cu succes și a salvat viața unui psager în vârstă de 36 de ani, aflat la bordul aeronavei New Delhi - Frankfurt.

"Pasagerul se afla la bordul aeronavei companiei aeriene Lufthansa, care efectua un zbor pe pe ruta New Delhi (India) – Frankfurt (Germania). Aeronava a aterizat pe AIHCB la ora 07:13. După aterizare, la bordul aeronavei a urcat un echipaj medical al aeroportului, reuşind să stabilizeze pasagerul, care suferise un atac de cord", anunță reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București, potrivit Digi 24.

Conform procedurilor specifice, la aeronavă a fost chemat și un echipaj SMURD, care a preluat pacientul și l-a transportat la spital.

Avionul urmează să își continue zborul către Frankfurt.

Potrivit autorităților, traficul aerian pe aeroport s-a desfășurat în condiţii normale.

"Faptul că, în situaţii de urgenţe medicale, piloţii aeronavelor care survolează regiunea sud-est europeană aleg să aterizeze la Otopeni vine să dovedească încă o dată profesionalismul şi dedicarea echipei medicale şi personalului de sol al aeroportului CN Aeroporturi Bucureşti", subliniază sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel