Atac în Gara Centrală din Milano: 20 de minute de nebunie, șase persoane au fost înjunghiate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat a comis patru tâlhării și a înjunghiat șase persoane în gara centrală din Milano: dintre acestea, două sunt în stare gravă. Bărbatul responsabil a fost oprit.

Luni, 6 martie, seara târziu, un bărbat ar fi jefuit și înjunghiat șase persoane în apropierea Gării Centrale din Milano. La scurt timp după aceea, poliția de stat l-a arestat și l-a dus la birourile din via Fatebenefratelli pentru verificări de identificare. Polițiștii de la secția Nibbio a Biroului de Prevenire Generală au fost cei care l-au arestat în timp ce comitea un al cincilea jaf împotriva unei femei de 44 de ani.

Au fost 20 de minute de teroare pe străzile din jurul Gării Centrale din Milano. Bilanțul rămâne de șase persoane rănite, dintre care cinci au fost înjunghiate: câteva femei în timpul jafurilor și trei bărbați pentru că au intervenit în apărarea uneia dintre victime. Poliția a fost cea care a pus capăt raidurilor comise de un marocan de 23 de ani înarmat cu un cuțit de mici dimensiuni. Ofițerii secției din Nibbio a Biroului de Prevenire Generală - motocicliștii echipelor volante - l-au oprit pe bărbat în timp ce acesta încerca al cincilea jaf împotriva unei italience de 44 de ani.

Ceea ce se știe despre el este că este o persoană fără adăpost. Și că ieri, în jurul orei 17.40, în metroul Mortirolo, ar fi comis primul jaf: autorul a amenințat-o cu un cuțit și i-a luat telefonul mobil. La scurt timp după aceea, în via Gluck, ar fi jefuit o altă femeie de telefonul mobil și de cardul de bancomat. El ar fi rănit-o la mână. Victima a fost transportată cu un cod verde la spitalul Fatebenefratelli.

Atac în Gara Centrală din Milano: 20 de minute de nebunie, șase persoane au fost înjunghiate

 


Cel de-al treilea jaf a avut loc în via Sammartini: victima a fost o femeie de 34 de ani, căreia i-au fost luați douăzeci de euro și un telefon mobil. Și ea a trebuit să fie transferată la spital, sub cod galben, la San Paolo. În viale Brianza, ar fi jefuit o femeie de 23 de ani. Iubitul ei, cu un an mai mare decât ea, un bărbat de 68 de ani și un bărbat de 58 de ani i-au luat apărarea.

Și tocmai la această a patra tâlhărie au avut loc cele mai grave răni: femeia de 23 de ani și prietenul ei au fost transportați în cod galben la Policlinică cu o plagă înjunghiată la nivelul gâtului și al pieptului. Cei mai grav răniți au fost cei doi bărbați, care au fost transportați în cod roșu la Spitalul Niguarda și la Spitalul San Carlo. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu se pare că se află în pericol de moarte.

Reacții la atacurile din Gara Centrală din Milano

 


A existat o cerere unanimă pentru mai multe controale pentru zona din jurul gării centrale din Milano, în special din partea opoziției. "Un amendament al FdI fusese aprobat de consiliul municipal care cerea 100 de camere de supraveghere a zonei Gării Centrale și care să permită intervenția imediată a poliției locale și a forțelor de ordine în caz de agresiune sau de acte violente, dar consiliul municipal nu și-a îndeplinit atribuțiile și, prin urmare, trebuie să își asume responsabilitatea". Acest lucru a fost declarat de Andrea Mascaretti (FdI) vicepreședinte al consiliului municipal.

"Amendamentul FdI pentru cele 100 de camere de luat vederi a venit după o nouă agresiune violentă la Gara Centrală, în urma căreia un tânăr a zăcut pe jos într-o baltă de sânge după o bătaie violentă în plină zi. Din păcate, din cercetările mele a reieșit că camerele aprobate și finanțate prin ultimul buget nu au fost încă instalate. Sper că acum, chiar în momentul în care votăm noul buget și în urma noilor violențe grave, Consiliul își va face datoria și va instala camerele. Aștept cu încredere răspunsurile și, mai ales, faptele din partea consilierului Granelli", adaugă Mascaretti.

Silvia Sardone, europarlamentar și comisar municipal al Lega Nord, vorbește de o 'mare favelă'. "Siguranța", scrie ea, "a fost redusă la zero, iar oamenii riscă să moară pur și simplu mergând pe trotuar. Denunțăm de ceva timp o situație invizibilă în jurul Gării Centrale, cu infracțiuni și degradare la fiecare colț. În ultimii ani, stânga s-a opus chiar și raidurilor poliției. Îi mulțumim primarului Sala pentru că a făcut din Milano un infern, subestimând o urgență care s-a agravat de-a lungul anilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel