Atac armat într-un liceu din SUA. Trei adolescenți morţi şi mai mulți răniţi: „Este cel mai mare coșmar al oricărui părinte“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cel puţin trei elevi au fost ucişi, iar alţii sunt răniţi în urma unui incident armat produs marţi seară într-un liceu din statul american Michigan, informează postul de televiziune NBC News.

Un adolescent a deschis focul în Liceul Oxford, situat la periferia oraşului Detroit.

Michael McCabe, adjunct al şerifului din comitatul Oakland, a anunţat că trei elevi cu vârstele de 14, 16 şi 17 ani au fost ucişi în atac. Alte opt persoane, inclusiv un profesor, sunt spitalizate.

Presupusul autor al atacului, un elev în vârstă de 15 ani, a fost arestat. Individul a tras între 15 şi 20 de focuri de armă înainte de a fi imobilizat.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate în jurul liceului şi încearcă să afle motivul atacului, potrivit Mediafax.

Incidentul s-a desfășurat în aproximativ cinci minute, iar poliția a declarat că atacatorul, care nu a fost rănit, a fost arestat după ce polițiștii l-au oprit când venea pe un hol cu un pistol de 9 mm cu șapte cartușe cu muniție reală.

Șeriful comitatului Oakland, Mike Bouchard, a declarat că tatăl suspectului a cumpărat pistolul cu doar patru zile în urmă. 

Atac armat într-un liceu din SUA. Cel puţin trei adolescenți morţi şi mai mulți răniţi

 

Adolescentul se afla sub supraveghere  din cauza tentativelor de sinucidere, a declarat marți seară David Coulter, directorul executiv al comitatului. Michael McCabe, subprefectul comitatului Oakland, care locuiește la aproximativ 2,5 km de școală, a declarat la o conferință de presă anterioară că se pare că suspectul a lucrat singur, iar anchetatorii intervievau elevi și cercetau rețelele de socializare pentru a găsi indicii privind motivul.

Dintre cei opt răniți, profesorul în vârstă de 47 de ani cu o zgârietură de glonț a fost externat, în timp ce copiii cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani se aflau în condiții de la stabile la critice, cu răni la extremități, piept, gât și cap. O fată de 14 ani era conectată la un ventilator marți seară Alți elevi au fost răniți în timpul evacuării, dar aveau răni care nu le puneau viața în pericol, a declarat șeriful, citat de Detroit Free Press.

Nu era clar dacă suspectul a vizat pe cineva. Unii au spus că era adesea hărțuit.

Guvernatorul Gretchen Whitmer a numit împușcăturile în masă o problemă "exclusiv americană" care trebuie abordată. Mai târziu, răspunzând la întrebarea unui reporter despre cum se simte, aproape de lacrimi, a adăugat: "Cred că acesta este cel mai mare coșmar al oricărui părinte".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel