Atac armat în Germania: Cel puțin 6 morți și 24 de răniți, după ce un bărbat a deschis focul într-o biserică din Hamburg

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Atac armat într-o biserică din Hamburg, Germania. Sunt mai mulți morți și răniți
Atac armat într-o biserică din Hamburg, Germania. Sunt mai mulți morți și răniți

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar altele sunt rănite după ce un individ a deschis focul, joi seară, într-un locaş de cult din oraşul german Hamburg.

Actualizare: Numărul persoanelor care au murit în urma atacului de joi seară la o biserică din orașul Hamburg a ajuns la 8.

Poliția germană a anunțat că 8 persoane au fost ucise, "aparent" inclusiv autorul, în atacul care au avut loc joi seară la un eveniment al Martorilor lui Iehova în orașul Hamburg din nordul țării, informează dpa.

Știre inițială

Autorul atacului armat de la Hamburg care a făcut mai mulţi morţi şi răniţi joi seară într-o biserică a Martorilor lui Iehova, s-ar putea afla printre persoanele decedate, a indicat poliţia din acest port situat în nordul Germaniei, scrie AFP.

Sunt "indicii că un autor s-ar putea afla în clădire, posibil chiar printre morţi", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru postul de televiziune NTV.

"Focuri de armă" au fost trase într-un lăcaş de cult din cartierul Gross Borstel din Hamburg şi "mai multe" persoane au fost ucise, iar altele grav rănite, potrivit unui mesaj pe Twitter al poliţiei din metropola din nordul Germaniei.


"Un număr mare de membri ai forţelor de ordine sunt la faţa locului", a adăugat pe Twitter poliţia din Hamburg.

Mai multe media germane au raportat cel puţin şase morţi. Cotidianul Bild evocă o "baie de sânge" şi afirmă că faptele au avut loc "într-o biserică a Martorilor lui Iehova".

"În jurul orelor 21.00, una sau mai multe persoane necunoscute au deschis focul asupra oamenilor dintr-o biserică", a indicat, la rândul său, Oficiul federal pentru protecţie civilă.

Poliţia din Hamburg tratează atacul armat de la Hamburg ca pe un incident izolat, potrivit surselor de securitate, citate de dpa.

Contextul şi posibilele motive nu sunt clare iniţial, a adăugat poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel