Astăzi încep lucrărirle de restaurare a Cazinoului din Constanța

Narcis Popa |
Data publicării:

 Încep lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța, după patru ani și patru licitații eșuate. Primarul Constanței a anunțat că miercuri va preda clădirea Companiei Naționale de Investiții și constructorului. Lucrările costă 94 de milioane de lei.

Primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat, într-o conferință de presă susținută în monumentul istoric, că miercuri va preda Cazinoul către Compania Națională de Investiții și către constructor.

„E o zi frumoasă, importantă. Pe lângă faptul că ne aflăm la 170 de ani de la nașterea poetului nostru național, e o zi importantă pentru că se întâmplă ceea ce așteptăm de mult timp. Cazinoul nostru va fi în sfârșit reabilitat după cea de-a patra încercare, după un șir de contestări, asumări și neasumări. Este o zi extrem de fericită, îmi văd un vis împlinit. Cazinoul va fi predat astăzi (miercuri-n.r.) Companiei Naționale de Investiții și constructorului. De astăzi începe ordinul de începere a lucrărilor. De azi, are 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic. Lucrările sunt în valoare de 94 de milioane de lei, strict ce ține de CNI. Banii există, i-am văzut atât în bugetul trecut, cât și în acest buget", a declarat primarul Constanței.

Modernizări și în jurul cazinoului

 

Decebal Făgădău a mai anunțat începerea mai multor investiții adiacente, susținute financiar din bugetul Constanței.

„De azi (miercuri-n.r.), lucrurile intră în linie dreaptă. Vreau să vă anunț și ce se va întâmpla de jur împrejurul Cazinoului. Lucrările reabilitării țin strict de CNI, dar de jur împrejur ține de municipalitate. Tot anul acesta va începe și consolidarea digurilor și a unei noi faleze. În jurul datei de 1 mai va fi amenajată o roată, la fel ca la Londra, care va permite oamenilor să vadă procesul de restaurare, faleza, marea și portul. De asemenea, veți vedea o faleză cu mult mai multă verdeață și flori. Faleza este neîncăpătoare pentru constănțeni și turiști. Veți descoperi un părculeț, zone verzi, loc pentru alergare, fitness urban, în zona plajei Neversea. Odată cu reabilitarea Cazinoului, deci, începem și celelalte proiecte pentru faleză", a mai precizat Decebal Făgădău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel