Asociația senatorului Vergil Chițac, amendată: L-a numit „gibon“ pe un șef din PMP

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării obligă „Asociatia Constanța Altfel”, reprezentată de senatorul Vergil Chițac, să plătească o amendă contravențională pentru că l-a jignit în spațiul public, pe o rețea de socializare, pe președintele PMP Constanța, Claudiu Iorga Palaz.

În hotărârea CNCD din data de 21 mai 2020, se arată că „Utilizarea cuvântului „gibon" cu referire la petent (n.r. Claudiu Iorga Palaz, președintele PMP Constanța) întrunește elementele constitutive ale faptei de discriminare in conformitate (...) si va sancționa reclamata (n.r. Asociația Constanța Altfel, al cărei președinte este Vergil Chițac) cu amenda în cuantum de 1.000 lei“.

Precizăm că la sfârșitul anului trecut, Palaz a acționat în instanță asociația Constanța Altfel, a senatorului PNL, Vergil Chițac. Constanța Altfel a contabilizat aparițiile și problemele publice ale lui Palaz, ironizându-l apoi și etichetându-l apoi ca… gibon. „„Ne-am luat cu treabă și am uitat să vă spunem că ne-a dat în judecată gibonu’! Ăla de zice că circulă aeru’ și care i-a dat lu’ fină-sa, pe gratis, dotările de la Pavilionul Expozițional! Așa zice Curtea de Conturi!“, nota Asociația Constanța Altfel. 

„L-am chemat pe Chițac în judecată, pentru că este președintele Asociației. Poate că nu el a scris, eu știu, bănuiesc, cine a scris, dar el este președintele și el trebuie să își asume”, a spus Palaz, pentru Tomis News, în momentul în care a acționat asociația în judecată.

Amitim că pe numele senatorului Vergil Chițac, procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus. El a fost primul politician român confirmat cu noul Coronavirus, care a băgat tot Guvernul în carantină timp de 2 săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel