Asistente plecate la muncă în Germania, dar pontate zilnic la serviciu în ţară. Practică descoperită la un spital din România

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O practică descoperită de primarul Lugojului a scos la iveală faptul că la spitalul municipal asistentele plecau pe rând la muncă în Germania fără să îşi ia zile de concediu, ci erau pontate zilnic la serviciu şi primeau şi salariul din România.

Edilul şi-a dat seama de această neregulă când a sunat o asistentă şi a rugat-o să se prezinte la biroul său, iar aceasta a recunoscut faptul că este în Germania.

„În luna noiembrie, o asistentă din spital a plecat la lucru în Germania. Am sunat-o, am rugat-o să vină a doua zi la mine și mi-a spus că nu poate să vină, că e în Germania, la lucru.

Nu avea cererea de concediu înregistrată la spital, era lăsată la șefa dânsei, în caz că se sesiza cineva, să i-o înregistreze.

Realitatea este că a doua zi a revenit în țară și m-a sunat că poate să vină la mine. I-am spus că nu mai este necesar, că am dovedit ce era de dovedit.

Era o practică în spital, sper să nu mai existe această practică, în care unele asistente plecau, pe rând, la muncă în Germania, iar colegele îi țineau locul, pentru că nici nu doreau să-și consume concediul”, a declarat primarul Claudiu Buciu, citat de lugojeanul.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, edilul ar fi cerut directorului spitalului să nu mai permită astfel de situaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel