Asistentă româncă din Germania, criticată de conaționali după ce a povestit că pacienții lasă atenții personalului medical drept mulțumire. ”Ați adus tradiția și acolo?”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Capturi de ecran / Sursă foto: Tiktok @Laura81Daniela
Foto: Capturi de ecran / Sursă foto: Tiktok @Laura81Daniela

O asistentă medicală româncă, stabilită în Germania, a provocat un val de controverse printre conaționali după ce a povestit despre obiceiului pacienților externați de a lăsa donații pentru cadrele medicale în semn de mulțumire. 

O asistentă româncă stabilită în Germania a ajuns să fie hărțuită verbal de către conaționali după ce a postat mai multe videoclipuri pe contul ei de Tiktok unde a povestit cum cineva a furat bani din cutia de aprecieri lăsate de pacienții externați. 

Inițial, femeia a postat mai multe videoclipuri pe platforma TikTok, în care a relatat că cineva a furat bani din cutia de donații a spitalului în care lucrează, însă reacțiile urmăritorilor au luat o întorsătură urâtă când au auzit de obieceiul pacienților de a lăsa mici atenții pentru cadrele medicale. Mai mulți români, atât cei stabiliți în țară, cât și cei din străinătate, au acuzat-o ar fi adus practici "corupte" din România în Germania.

În încercarea de a clarifica situația, asistenta a explicat că în anumite spitale din Germania, pacienții externați lasă o mică donație într-o cutie pusă pentru întreaga secție, nu oferă atenții individuale. Cu toate acestea, reacțiile au persistat, iar asistenta a fost hărțuită verbal și acuzată de comportament necorespunzător.

”De ce vă mirați de chestia asta?” 

 

Într-un alt videoclip, Laura a insistat asupra normalității acestui obicei, întrebând de ce ar fi considerat atât de anormal. Ea a comparat gestul de a lăsa o sumă mică de bani într-un spital cu obiceiurile similare din alte domenii, cum ar fi frizeria sau restaurantele. Asistenta a subliniat că personalul medical oferă servicii esențiale, iar recunoașterea acestora prin donații este un gest de apreciere și respect.

”Eu sunt foarte curioasă de un singur lucru: de ce vă mirați de chestia asta și vi se pare anormal? Dacă mergi în Germania la frizerie, lași ceva. Dacă mergi la restaurant, lași ceva. Dacă te duci să schimbi roțile de la mașină, lași ceva. Cam peste tot unde te duci și cineva îți oferă un serviciu, lași ceva, bani. De ce în cazul ăsta, când cineva te suportă și îți oferă mai multe servicii, e ceva anormal? La restaurante, nu se alarmează nimeni, în schimb, în spital, de ce cand ai de-a face cu o persoana într-o stare grea, sensibilă și îl ajuți când vomită, se scapă pe el, persoana aia nu merită? Și nu mă refer doar la bani. De ce vi se pare așa ieșit din comun și nu sunteți de acord cu această practică?”

Reacțiile internauților 

 

”Aveți salarii, un jurământ și un Dumnezeu?”

”Păi și salariul de ce îl luați?” 

”Nu am lăsat nimic pe nicăieri și trăiesc de ani de zile în străinătate”

”Greșit! În Germania, ca semn de mulțumire față de asistentele medicale se dă o ciocolată sau un buchet de flori, în semn de mulțumire.” 

”Da, e adevărat, se lasă ca și respect.”

”Nu este normal să lași ceva dacă și-au făcut datoria. Primesc salariu pentru serviciile ăstea. Eu nu primesc nimic de acolo unde lucrez.” 

”Și eu am fost la spital pentru cinci zile. La externare am pus 30 de euro în kaffekasse, au fost foarte recunoscători. Așa se face.”

”Sunt în Germania de 18 ani și nu am auzit așa ceva în spital. Doamnă, cumva vreți să aduceți mita în Germania din România?”

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel