Asistenţă consulară pentru românii implicaţi în accidentul din Slovenia de la Ambasada României la Ljubljana

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Autocarul plin cu români care s-a răsturnat în Slovenia (Sursa foto: Oste Bakal via slovenskenovice.si)
Autocarul plin cu români care s-a răsturnat în Slovenia (Sursa foto: Oste Bakal via slovenskenovice.si)

Trei cetăţeni români au murit şi alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la spital, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat, astăzi, pe o autostradă în Slovenia. 

Mihai Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerul Afacerilor Externe, a declarat pentru postul nostru de radio că o echipă din cadrul Ambasadei României la Ljubljana le acordă asistenţă consulară cetăţenilor români implicaţi în accident.

O echipă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români implicaţi în accident.

Asistenţă consulară pentru românii implicaţi în accidentul din Slovenia de la Ambasada României la Ljubljana

 

Potrivit datelor preliminare, din nefericire, trei cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. La acest moment, ceilalţi 25 de pasageri se află într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

Ancheta autorităţilor slovene cu privire la acest accident este în desfăşurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autorităţile slovene privind evoluţia stării de sănătate a răniţilor, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară conform competenţelor legale, precum şi sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite.

Amintim că astăzi, un autocar care transporta români pe ruta România - Italia a fost implicat într-un grav accident rutier în Slovenia. 

Autocar plin cu români care mergeau spre Italia, grav accident în Slovenia: Trei morți și patru răniți - confirmare MAE

 

Trei români au murit, iar alți patru au fost răniți vineri, într-un grav accident produs pe o autostradă din Slovenia. Un autocar din România care ducea 32 de români spre Italia s-a răsturnat.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident vineri, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

„Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident”, transmite MAE.

Citește mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel