Ardei umpluți, la cuptor. Fără carne și fără orez, cu doar 320 de calorii, sunt perfecți pentru o cină delicioasă

Nicoleta Baciu / 26 noi 2021, 17:20 Salveaza PDF Comentarii
Ardei umpluți, la cuptor. Fără carne și fără orez, cu doar 320 de calorii, sunt perfecți pentru o cină delicioasă
Ardei umpluți, la cuptor. Fără carne și fără orez, cu doar 320 de calorii, sunt perfecți pentru o cină delicioasă

Pentru că suntem în postul Crăciunului, dar ne dorim să avem o cină delicioasă, vă propunem azi această rețetă de ardei umpluți, la cuptor. Sun fără carne și fără orez. O porție din acești ardei are 320 de calorii, de aceea, dacă ești la dietă, îți poți permite să serviți acest fel de mâncare fără remușcări. În plus, toată familia va fi mulțumită de cina gustoasă și sățioasă.

Ingredientele necesare pentru cinci porții:

 

​​200 de miligrame bulion de legume; 

100 de grame de quinoa, crudă; 

jumătate de kilogram de pesmet;

cinci dovlecei tăiați cubulețe;

cinci ardei roșii;

trei morcovi tăiați cubulețe;

o ceapa tocată mărunt;

nucșoară după gust;

un strop de ulei de măsline extravirgin;

sare și piper după gust,

crenguțe de rozmarin pentru decor.

 

 

Ardei umpluți, la cuptor. Fără carne și fără orez, cu doar 320 de calorii, sunt perfecți pentru o cină delicioasă. PREGĂTIREA

 

Primul lucru este să luați o tigaie antiaderentă și sotați ceapa, morcovul și dovleacul, timp de 10 minute. Între timp, într-o cratiță se pune la fier bulionul de legume. Se spală quinoa și se pune la fiert în bulionul de legume, în care ați adăugat și un strop de ulei. 

Încercați și: Ardei umpluți de post - Rețeta simplă în 4 pași pe care o poate face oricine

 

După ce quinoa a fiert, se adaugă la legumele sotate și se condimentează cu sare, piper și nucșoară. La sfârșit adăugăm pesmetul. În acest moment ardeii se spala, se usucă  pe hârtie de bucătărie, se curăță de cotor și semințe și se umplu cu compoziția pe care am pregătit-o, apoi se așează pe o tavă de copt.

 

Vedeți și:  Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia

 

În acest moment nu mai rămâne decât să punem ardeii noștri în cuptorul preîncălzit pentru trei sferturi de oră, la 180 de grade. Când sunt gata, ardeii pot fi decorați cu rozmarin și serviși cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!

 

Ar putea să vă placă și:  Frittata. Rețeta omletei italiene, ideală micul dejun. Ingredientul secret care o face delicioasă

 

Timp de preparare - aproximativ 20 de minute, timp de gătire - puțin sub o oră, timp total - 1 oră și un sfert, porții - pentru 5 persoane, calorii -320 de persoană.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy