Aproape 5.000 de zboruri anulate, înaintea unei furtuni. A fost decretată stare de urgenţă în New York şi New Jersey

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Aproape 5.000 de zboruri anulate, înaintea unei furtuni. A fost decretată stare de urgenţă
Aproape 5.000 de zboruri anulate, înaintea unei furtuni. A fost decretată stare de urgenţă

Mii de zboruri au fost anulate, sâmbătă, înaintea unei furtuni violente în Estul Statelor Unite, cu ninsori şi rafale de vânt puternice, relatează AFP.

New England şi nord-estul Americnii, inclusiv New Yorkul şi Bostonul, urmează să fie cele mai afectate de această furtună. Utilaje cu sare şi de deszăpezit erau pregătite în oraşe ca New Yorkul, al cărei primar, Eric Adams, a avertizat pe Twitter că în oraş se preconizează un strat de zăpadă de 30 de centimetri.

"Mama natură are tendinţa să facă ce vrea ea", scrie el. Aproximativ 3.400 de zboruri au fost anulate sâmbătă, atât la sosire, cât şi plecare, în Statele Unite, potrivit site-ului FlightAware, care monitorizează zboruri. Alte 1.450 de zboruri au fost anulate vineri. Serviciul meteorologic american National Weather Service (NWS) a avertizat cu privire la ”condiţii de deplasare aproape imposibile” într-o parte a zonei de coastă în Mid-Atlantic şi New England, unde stratul de zăpadă se preconizează să depăşească 30 de centimetri. Guvernatorii New Yorkului şi New Jersey au declarat starea de urgenţă, iar primarul din Boston Michelle Wu a declarat o urgenţă de ninsoare în oraş, scrie adevarul.ro 

"Întoarceţi-vă acasă astă seară, rămâneţi acasă în weekend, evitaţi orice deplasare inutilă”, a îndeamnă într-un comunicat guvernatoarea statului New York Kathy Hochul. Furtuna, care urmează să se intensifice rapid în următoarele 24 de ore, ar urma să conducă la temperaturi extrem de scăzute, potrivit NWS.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel