Apelul unui revoluționar către Ludovic Orban: "Nomenclaturiștii au pensii speciale"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Revoluţionarul timişorean Lucian Căldăraru, consilier local liberal, a declarat în cadrul şedinţei festive de vineri după-amiaza, desfăşurată în sala Operei Române, dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, că nomenclaturiştii au ajuns în funcţii foarte importante după 1990, că nu au ţinut cont de Punctul 8 al proclamaţiei de la Timişoara, iar astăzi sunt beneficiari de pensii speciale. 

"Noi am avut în România mulţi preoţi cu epoleţi pe sub piele. Domnule prim ministru, când s-au închis porţile Catedralei (pe 17 decembrie 1989, n.r.), au fost împuşcaţi opt oameni, iar acel personaj (Ilie Sîrbu, n.r.) care era atunci administratorul catedralei este astăzi vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi i s-a mai adăugat un spor de 25% la salariu pentru muncă grea. Despre dosarul Revoluţiei, noi nu avem nevoie să ştim ce este în acel dosar, pentru că noi cunoaştem foarte bine ce s-a întâmplat la Timişoara, ştim foarte bine cine a tras. Numai că atunci când a început instrumentarea lui, se ducea spre o anumită direcţie, roşie (...)", a spus Căldăraru, potrivit Agerpres.

El a menţionat că revoluţionarii din Timişoara "au dărâmat comunismul", dar comuniştii erau afară şi astăzi se găsesc peste tot în structurile statului, inclusiv în Parlamentul României.

"Avem un nomenclaturist care este preşedintele Senatului (Theodor Meleşcanu, n.r.), un preşedinte al Curţii de Conturi nomenclaturist (Ilie Sârbu, n.r.)), avem un fost ministru de Justiţie care este tot nomenclaturist. Noi nu uităm şi vom continua, vă garantez, pentru că în data de 16 decembrie, când a avut loc plenul în Parlament, poate că trebuia să ne chemaţi pe noi cei din Timişoara să-i spunem câteva cuvinte lui Florin Iordache. Nu noi trebuie să ştim, ci naţiunea. Hoţia trebuie pedepsită, iar comuniştii trebuie scoşi afară (...)", a arătat revoluţionarul Lucian Căldăraru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel