Anunț pentru românii din Diaspora: Se SCHIMBĂ regulile votului prin corespondență 

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din Diaspora au o lună în plus, faţă de anul trecut, pentru votul prin corespondenţă, iar Guvernul va porni o campanie pentru a îndemna românii să voteze în acest fel. În unele ţări, s-ar putea să nu se organizeze secţii de vot. 

Pandemia dă peste cap votul la parlamentare din Diaspora. Autoritatea Electorală Permanentă a modificat regulile și românii din străinătate au la dispoziţie o lună în plus pentru votul prin corespondenţă.

S-ar putea chiar ca în unele ţări să nu se poată organiza secţii de votare, cum ar fi în Marea Britanie sau Belgia, unde trebuie limitat şi numărul de persoane care pot participa la un eveniment public.

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul va porni o campanie pentru a-i îndemna pe români să voteze prin corespondenţă.

„Vom face o campanie în acest sens, să îi informăm pe românii din Diasporă privitor la votul prin corespondenţă, mai ales în ţările unde există riscul de a nu se permite organizarea secţiilor de votare, să informă toţi românii din ţările respective că modalitatea cea mai sigură de exprimare a voturilor e votul prin corespondenţă, a spus Orban.

Ilie Socoliuc locuieşte în Spania şi a fost în comisia electorală în ultimii doi ani. Anul acesta, încă nu ştie cum se va proceda.

"Abia s-a votat să fie două zile şi aşteptăm detaliile, câte secţii vor fi concret în Alcala. De Hanares, dacă vor rămâne trei, dacă vor fi reduse la două", a spus bărbatul.

Peste 7.000 de alegători din străinătate s-au înscris, deja, pentru a vota prin corespondenţă, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel