Anglia. Român condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unei femei de 86 de ani. Știa că bătrâna are în casă 30.000 de lire

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un spărgător, disperat după ce a acumulat 11.000 de lire sterline în datorii la jocurile de noroc, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unei pensionare în timpul unui jaf eșuat în casa ei.

Românul Vasile Culea, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la 34 de ani de închisoare pentru uciderea lui Freda Walker și a fost condamnat, de asemenea, la 14 ani pentru că i-a provocat soțului ei, Kenneth, vătămări corporale grave. Acestea se vor desfășura concomitent.

Judecătorul, Andrew Henshaw KC, l-a condamnat, spunând: "Ați fost insensibil de indiferent dacă doamna Walker a trăit sau a murit. Ați lăsat-o cu fața în jos pe podea, legată strâns la încheieturi și glezne, practic incapabilă să se miște. I-ați pus o folie de plastic și o cârpă în jurul gurii, iar acest lucru a interferat cu respirația ei.”

Anterior, acesta nu a fost considerat un caz în care pedeapsa pe viață ar fi fost adecvată, deoarece Culea nu intrase în locuința lor cu intenția de a ucide și era neînarmat.

Românul era în căutare a 30.000 de lire sterline în numerar 

 

Bărbatul de naționalitate română a sosit în Marea Britanie în 2015 și a fost condamnat pentru uciderea lui Freda Walker, în vârstă de 86 de ani, și pentru că i-a provocat soțului ei, Kenneth, în vârstă de 88 de ani, vătămări corporale grave cu intenție, la începutul acestei săptămâni.

Imagini șocante de pe camerele de supraveghere au dezvăluit momentele în care românul a pătruns în casa unui cuplu în căutarea a 30.000 de lire sterline în numerar și a ucis o femeie de 86 de ani.

În acea dimineață, pe 14 ianuarie, a vizitat patru case de pariuri din zonă, pierzând încă 250 de lire sterline. Walker a retras banii de la sucursala Shirebrook a Lloyds Bank pentru a plăti pentru îmbunătățiri la casă.

Însă a urmat un atac frenetic asupra cuplului vulnerabil, care a provocat moartea soției și l-a lăsat pe Walker în stare critică.

Polițiștii au descoperit o scenă macabră, cu cuplul, incapabil să se miște

 

Experții au declarat că femeia, o fostă croitoreasă care era încă implicată în activități caritabile, ar fi supraviețuit dacă Culea nu i-ar fi obstrucționat căile respiratorii prin plasarea unui sac negru și a unei cârpe pe cap.

Dar în ceea ce procurorul Michael Auty KC a descris ca fiind un atac "lipsit de milă", Culea a lăsat-o pe Freda în voia sorții, în timp ce a fugit din proprietate, speriat de zgomotul unei mașini de afară.

El a reușit să fure doar 300 de lire sterline, deoarece soțul ei nu-și amintea unde pusese în casă suma mare pe care o retrăsese.

Culea, un fost muncitor la fabrica Sports Direct din Shirebrook, a fost arestat în casa pe care o împărțea la trei mile distanță, în Church Warsop, la șase zile după atac.

 

Poliția l-a descoperit datorită unui obiect vestimentar uitat

 

Acesta își lăsase șapca de baseball la domiciliul cuplului și, de acolo, poliția a identificat urmele de ADN ale acestuia.

În mod crucial, el avea o condamnare anterioară pentru agresarea unei foste iubite în 2017, ceea ce înseamnă că ADN-ul său se afla în sistemul poliției.

Deși a recunoscut uciderea prin imprudență a doamnei Walker și vătămarea corporală gravă a soțului ei, acesta a spus instanței o serie de minciuni pentru a-și minimaliza vina, conform Noticias del Mundo.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel