Angela Merkel: „Evoluţia pandemiei în Germania este îmbucurătoare, dar încă nu s-a terminat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că recenta scădere a numărului de noi cazuri de COVID-19 în Germania este îmbucurătoare, dar a atras atenţia că pandemia nu s-a terminat şi este îngrijorător riscul generat de varianta indiană a coronavirusului, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

„Avem în faţa noastră o vară cu multe posibilităţi, dar nu trebuie să fim fără griji, trebuie să privim în continuare situaţia cu multă atenţie”, a spus Merkel după o întâlnire cu liderii celor 16 landuri germane.

„Suntem într-o cursă (împotriva virusului) cu vaccinarea (...) Totuşi, pericolul rămâne, aşa cum arată răspândirea variantei Delta (varianta indiană - n.red.) în Marea Britanie şi India”, a subliniat şefa guvernului german.

Ea a menţionat că în prezent circa 2,5% din noile cazuri de COVID-19 din Germania sunt cu varianta indiană a coronavirusului, procent ce ar putea creşte. În Marea Britanie circa 91% din noile infectări sunt provocate de această variantă, potrivit ministrului britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

 

47% din populaţia Germaniei a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19


Până în prezent, 47% din populaţia Germaniei a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi 24% schema completă, ceea ce permite redeschiderea vieţii publice, mai ales că numărul infectărilor a scăzut, joi fiind înregistrate 3.187 de noi cazuri şi 94 de noi decese.

Totuşi, Merkel crede că încă este prea devreme pentru ridicarea restricţiilor privind marile adunări, precum concertele sau evenimentele sportive cu public.

Tot joi, Germania a activat certificatul digital european de vaccinare şi a început emiterea primelor documente de acest fel.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel