Angel Tîlvar întâlnire cu profesori din Republica Moldova

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
40 de studenți și profesori de la Facultatea de Istorie și Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Stat din Chișinău sunt în Tabăra de cultură românească.

 

4542fe7d-f6a2-4293-ab2b-c8b095b070f2

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr s-a întâlnit miercuri, 21 octombrie 2015, pe participanții la proiectul 'Convergențe Culturale' — Tabără de Istorie, Cultură și Civilizație Românească.

 

 

La întâlnire au fost prezenți 40 de studenți și profesori de la Facultatea de Istorie și Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Stat din Chișinău, Republica Moldova. Aceștia se află în perioada 19-23 octombrie 2015 în București, la invitația Institutului 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni.

 

În cadrul discuțiilor, ministrul delegat a subliniat importanța pe care cunoașterea istoriei și a civilizației românești, în toate formele sale de exprimare, o are în păstrarea identității și a apreciat rolul proiectului în acest sens.

 

Totodată, Angel Tîlvăr a menționat numeroasele acțiuni pe care cetățenii celor două state le desfășoară împreună în diferite țări ale lumii, în direcția păstrării identității comune și a limbii române.

 

În context, ministrul delegat a făcut referire la protocolul de colaborare, încheiat marți 20 octombrie, de DPRRP cu Biroul pentru Relații cu Diaspora din Republica Moldova, în vederea organizării unor acțiuni comune având ca scop păstrarea identității românești. De asemenea, demnitarul român a reafirmat importanța dialogului și a cooperării dintre guvernele României și Republicii Moldova, oferind exemplul ședinței comune de anul acesta a celor două executive.

 

Ministrul delegat a înmânat studenților și profesorilor diplome de participare și cărți cu conținut istoric, exprimându-și speranța că, la întoarcerea acasă, vor transmite mesajul de fraternitate și de identitate comună care unesc România și Republica Moldova.

 

Tabăra de istorie, cultură și civilizație românească se află la cea de-a doua ediție și se înscrie într-o succesiune de proiecte desfășurate de Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, în baza protocolului de colaborare semnat de cele două instituții.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel