Andrei Caramitru, după decizia CCR: Așa ceva nu se poate inventa. Scriu negru pe alb!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Andrei Caramitru comentează decizia CCR privind respingerea inițiativei legislative de revizuire a Constituției și spune că scrie negru pe alb că CCR  a hotărît că Statul este mult mai important decât cetățenii.

"Comunicat CCR. Așa ceva nu se poate inventa. Statul este mult mai important decât cetățenii. Și nu se poate limita puterea statului in favoarea cetățenilor. Scriu negru pe alb!

[Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României limitează în mod excesiv puterea statului şi marja sa de apreciere, afectând, în mod nepermis, exercitarea puterii publice în favoarea/ beneficiul cetăţenilor.], transmite Curtea.", scrie Andrei Caramitru pe pagina personală de Facebook.

 

Curtea Constituțională a explicat motivele pentru care a respins inițiativele legislative prin care se propunea interzicerea, prin Constituție, a amnistiei sau grațierii infractorilor condamnați pentru corupție, susținând că măsura ar încălca principiul egalității și ar echivala cu o suprimare a demnității umane.

”Curtea a statuat că o interdicţie constituţională prestabilită în privinţa vocaţiei cetăţenilor care au săvârșit o anumită categorie de infracţiuni de a beneficia de amnistie sau graţiere încalcă principiul egalităţii, garanţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, precum şi demnitatea umană, valoare supremă a statului român. Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României limitează în mod excesiv puterea statului şi marja sa de apreciere, afectând, în mod nepermis, exercitarea puterii publice în favoarea/ beneficiul cetăţenilor. Astfel, o categorie de cetăţeni este privată de o vocaţie pe considerente cu caracter circumstanţial, ceea ce, în această privinţă, echivalează cu o suprimare a demnităţii umane şi a principiului egalităţii”, arata CCR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel