Andrei Caramitru: "Prăbușirea lentă a partidelor tradiționale"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru consideră că partidele tradiționale încep să se prăbușească încet. Acesta explică, printr-o postare pe pagina de Facebook, cum se întâmplă acest lucru.

"PRĂBUȘIREA LENTA A PARTIDELOR TRADIȚIONALE

Tendinta asta se întâmpla peste tot. O vedem și in Europa (partidele vechi au scăzut la sub 50% in Parlamentul European) și in America (unde Republicanii au fost acaparați de Trump și Democrații de AOC/Sanders). Și la noi - cu prăbușirea PSD/ALDE și vulnerabilitatea PNL.

Ce se întâmpla? E simplu. Partidele tradiționale se bazează pe rețele și discursuri învechite și pe coruptie (sindicate, primari, relații cu firmele mari; religie, familie tradițională, naționalism declarativ etc.)

Generațiile “tinere” (sub 45 de ani) sunt interesate de cu totul alte teme:
- pentru cei educați și din orașe mari: valori liberale, ecologie, munca flexibilă prin platforme digitale sau in antreprenoriat (nimeni nu mai vrea de fapt să lucreze in corporații), costul chiriilor/proprietăților 
- pentru cei mai putin educați și din orașe mici: joburi in localitățile lor, protecționism economic și frica de imigrație
- toți - și unii și alții - vor politicieni care vorbesc direct și fără frică, accesibili non stop prin social media, “oameni noi” - care semăna cu ei, care nu fac compromisuri prin culise.

Cine înțelege asta va câștiga. Cine nu - va dispărea. Eu cred că - in România - singurii care înțelegem temele de mai sus suntem cei din USR/PLUS. Și nu e nici o surpriza scorul pe care l-am luat și ca ne vom îndrepta spre 30%+ în următoarele alegeri", a scris Andrei Caramitru pe pagina de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel