Andrei Caramitru: " În județele roșii DGAS-urile sunt cel mai mare angajator"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru consideră că Direcția Generală de Asistență Socială este un loc în care angajați câștigă foarte mulți bani, dar oamenii care au cu adevărat nevoie nu sunt ajutați. 

"NEBUNIA BIROCRAȚIEI POLITIZATE - CAZUL ASISTENȚEI SOCIALE CU 50’000 DE ANGAJAȚI

Eu susțin ajutorul către persoanele defavorizate. Ajutorul real, direct. Către educatie și locuri de muncă (doar așa pot să iasă din dependența de sistemul feudal din județele și satele sărace).

Ce se întâmpla însă in România? Cum funcționează sistemul? Dam bani cu nemiluita către birocrație, și lăsam oamenii sărmani sau invalizi in mizerie (ba chiar le tăiem banii).

Cheia in sistem este DGAS/PC (Directia Generală de Asistență Socială). Acolo unde “lucrau” si de unde erau plătite cele 2 angajate ale PSD Teleorman. Cifrele sunt aiuritoare :
- DGAS are cel puțin 50’000 de angajați (!!!). Este cât CFR-ul, de 2 ori cât Poșta Română. Aproape cel mai mare angajator din țară. Costul cu salariile este probabil de aproape 1 miliard EUR pe an
- Toate ONG-urile din România specializate pe asistență socială, toate, au mai putini angajați decât DGAS
- Numărul de asistați sociali in România este de 225’000-250’000. Un angajat DGAS la doar 5 oameni?? E absurd. Exista și alte categorii care intra in responsabilitatea lor (de exemplu cei cu invaliditati) - însă guvernul acolo a tăiat ajutoarele (însă a crescut masiv salariile birocratilor de la DGAS)
- Violenta domestică, rata de sărăcie, rata de abandon școlar etc sunt cele mai ridicate din UE (și sunt enorme exact in județele “roșii” unde DGAS are cei mai multi angajați).

Prea mulți angajați în DGASPC-uri

 

Eu cred așa. Sunt probabil mii de funcționari in DGAS care chiar ajuta oamenii. Însă - majoritatea se ocupa doar de învârtit hartii și facut plăți (un software simplu ar face treaba mai bine) sau sunt puși acolo politic. DGAS-urile sunt județene, baronul local este seful. In județele roșii DGAS-urile sunt cel mai mare angajator. Cati din cei 50’000 concret merg pe teren? Cati construiesc proiecte cu impact? Câți lucrează împreuna cu ONG-urile? Cati sunt membri PSD sau ALDE? Cati nu vin deloc la munca și sunt plătiți fictiv ca cele 2 doamne din Teleorman?

Și cât mai suportam noi toate astea?", a scris Andrei Caramitru, pe pagina sa de facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel